Зареждане

UFC плащат $375 милиона в групов иск, заведен от бивши бойци

UFC плащат $375 милиона в групов иск, заведен от бивши бойци
Публикувано на: Септември 28, 2024 в 02:00 ч
UFC се надява да получи одобрение от съда за ново споразумение за $375 милиона в групов иск, заведен от бивши бойци, твърдейки, че MMA лигата е нарушила антитръстовите закони. TKO Group, компанията майка на UFC ще плати $375 милиона на ищците.

Преди това TKO се съгласи да плати около 300 милиона долара на ищците, които са страна по делото Ли. Съдебните дела, които датират отпреди почти десетилетие, твърдят, че Zuffa (предшественикът, който притежаваше и управляваше UFC) е нарушил антитръстовите закони, като е плащал на бойците на UFC много по-малко, отколкото са имали право да получават, и е елиминирал други ММА промоутъри.

Zuffa беше ответникът в пет свързани групови дела, заведени между декември 2014 г. и март 2015 г., които бяха консолидирани в един иск през юни 2015 г. (Le et al. v. Zuffa). През юни 2021 г. бившите бойци на UFC Кейджан Джонсън и Си Би Долоуей заведоха групов антитръстов иск срещу Zuffa и Endeavor (Johnson et al. v. Zuffa) с подобни твърдения, че UFC е участвал в незаконни антиконкурентни действия.

TKO Group беше създадена миналата година чрез воденото от Endeavour сливане на UFC и WWE. Endeavour поддържа мажоритарен дял в TKO.

„Постигнахме преработено споразумение с ищците за уреждане на делото Ли с условия, които смятаме, че отговарят на заявените опасения на съдията. Вярваме, че първоначалното споразумение беше било справедливо. Това е чувство, което се споделя и от ищците. Смятаме, че е в най-добрия интерес на всички страни този съдебен спор да бъде приключен.“, се казва в изявление на TKO Group.

От тази сума 90% трябва да отидат към ищците по делото Ли. Що се отнася до случая Джонсън, TKO Group каза, че „този процес е в много ранен етап и искането за отхвърляне на жалбата остава висящо“.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес