Зареждане

От OnlyFans до UFC - кариерата на Алис Арделийн

От OnlyFans до UFC - кариерата на Алис Арделийн
Публикувано на: Декември 20, 2022 в 21:43 ч
ММА състезателката от Обединеното кралство сподели, че дължи успеха си в кариерата на платформата OnlyFans, твърдейки, че тя е била от решаващо значение за финансирането на нейното развитие като боец.

Алис Арделийн (7-5) се впуска в света на смесените бойни изкуства през късните си тийнейджърски години. Румънката била тормозена заради теглото си и се страхувала да не бъде наранена. Но докато започва MMA първоначално за самозащита, спортът оттогава се превръща в нещо много повече за нея.

В момента Арделийн – която тренира в Ronin UK Fight Team в Бирмингам – се подготвя за може би най-голямата битка в кариерата си до момента. Следващия март 30-годишната състезателка ще се отправи към Южна Африка, за да се бие за титлата в EFC, промоция, в която са се борили бойци като Дрикус дю Плеси, Далча Лунгиамбула и Камерътн Сайман.

При победа на Арделийн ѝ е обещано да очаква договор с най-голямата промоция в MMA, UFC. И докато наближава решаващия мач, състезателкта в категория муха разсъждава какво ѝ е помогнало да стигне до този момент в интервю за Daily Star.

Когато се повдигне въпросът за заплащането на бойците, дискусията често включва разговори за работа извън клетката. За някои това е създаването на профил в OnlyFans, като хора като Хана Голди и Джесика Андраде са използвали, за да добявят към доходите си от UFC.

За Арделийн платформата е жизненоважна за финансирането на кариерата ѝ в MMA по време на битките ѝ в регионални организации, където възнаграждението, ако изобщо има, е недостатъчно за формиране на адекватен доход.

„Като боец, не съм атлетична - нямам големи мускули, но имам голямо дупе. Така че много хора гледат битките ми и се абонират за моя OnlyFans - нещата вървят наистина добре,” каза Арделийн. „Очевидно получавам много омраза от хората, но те не ми дават нищо и техните мнения нямат значение.

Също така имам много омраза от ММА фенове, които никога не ми помогнаха или не ми дадоха парче хляб, когато бях гладна. Казват ми, че нямам самоуважение и достойнство. Но само достойнството не може да плаща сметки, наеми, електричество, вода, газ, храна, обучение и оборудване“, продължи Арделийн. „Сега съм известна в ММА по целия свят и съм популярна с едно от най-големите и закръглени дупета в спорта.“


Арделийн отбеляза, че преди да продаде свои снимки онлайн, тя не можела да си позволи да финансира обучението си по смесени бойни изкуства - нещо, което несъмнено възпрепятства ранното й развитие.

„Преди OnlyFans не можех да си позволя да тренирам правилно, но сега правя четири до шест трнеировки всеки ден и дори една тренировка в неделя“, обясни Арделийн. „Наистина съм близо до UFC и няма да спра сега.“

Въпреки че професионалният статистика на Арделийн не е нещо похвално - 30-годишната състезателка има седем победи срещу пет поражения. Тя обаче не е губила от 2016 г. и в момента е в серия от три победи – пет, ако влючим нейните демонстративни двубои.

Последният ѝ неуспех дойде срещу име, което без съмнение ще бъде познато на всеки фен на ММА.

На Top FC 11 преди шест години, Арделийн се изправи срещу настоящата двукратна шампионка на UFC за жени в категория сламка Жанг Вейли в Сеул, Южна Корея. Румънката беше победена от „Magnum“ във втория рунд чрез удушаване, което отбеляза третата й поредна загуба.

Резултатът също отбеляза второто ѝ поражение срещу тогава бъдещ UFC боец, като Арделийн също има загуби със събмишън срещу Диана Белбита преди две години.


Откакто се завърна след почти четиригодишно прекъсване през 2021 г., Арделийн намери най-добрата си форма, надигравайки по точки Ана Мария Пал за спечелването на пояса в категория муха в RXF и нокаутирайки Джени Лайн за по-малко от минута през миналия март в Battle Arena Birmingham.

Сега Арделийн ще се стреми да направи четири поредни победи през 2023 г. и може би да си осигури път към Октагона.

Какво мислите за пътя на Алис Арделийн към успеха и използването на OnlyFans за подпомагане на нейната MMA кариера?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес