Зареждане

Българският кикбокс вече e член на Олимпийския комитет

Българският кикбокс вече e член на Олимпийския комитет
Публикувано на: Юни 26, 2024 в 19:54 ч
Източник: БККМТ
Днес на свое заседание на общото събрание БОК прие Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за пълноправен член. В точка 4 от дневния ред единодушно бе гласувано приемането на родната федерация, която след официалното признаване на спорта кикбокс за олимпийски през 2021г от МОК е вече 114  поред федерация член на Световната асоциация по кикбокс WAKO приета от Националните Олимпийски Комитети като в конкретния случай е БОК.

На събранието присъства Президента на Конфедерацията Галин Димов, който получи поздравления лично от Президента на БОК и олимпийски шампион Стефка Костадинова.

На събранието беше гласувана българската делегация на предстоящите олимпийски игри в Париж 2024, прие се за член на изпълкома Президента на БФС Георги Иванов, който заема мястото на досегашния член и в момента служебен Министър на младежта и спорта Георги Глушков.Ето и първите думи на Президента на БККМТ Галин Димов непосредствено след събранието.

"Нямам думи, с които да опиша радостта си. Това е сбъдната мечта за всички трениращи и състезаващи се в кикбокса и муай тай. Нашият екип работи здраво в продължение на 5 години за тази първа крачка към олимпизма в нашия спорт на национално ниво. Предстои ни още много работа с Министерство на младежта и спорта и Общините. Щастлив съм, че през тези 5 години обърнахме представата на всимки за нашия спорт и заедно успяхме да изкачим и това стъпало.

Огромни и лични благодарности на г-жа Костадинова за доверието и възможността да бъдем част от олимпийското семейство в България. Със своята работа и успехи ще направим всичко по силите си да го оправдаем".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес