Зареждане

Три от най-редките събмишъни в ММА

Три от най-редките събмишъни в ММА
Публикувано на: Юли 15, 2016 в 11:39 ч
 
ММА боевете обикновено приключват с няколко избрани и предпочитани събмишъни, които през времето са се утвърдили като ефективни и най-често използвани от бойците. Тук можем да споменем армбар, душене от гръб, гилотина и триъгълник. 


Не можем обаче да не споменем, че има и огромен брой други събмишъни и вариации, които рядко виждаме в изпълнение.

Нека погледнем към три от тези изключително редки събмишъни:

Задушаването Von Flue


Кръстено е на Jason Von Flue - американски ММА боец, който за първи път го показва на света през 2006 година. Ако сте в страничен контрол, а опонентът ви все още се опитва да ви хване в гилотина, можете да го контраатакувате и да го задушите с рамото си, принуждавайки го да прекъсне гилотината и да се предаде. В днешно време обаче повечето бойци са наясно с това движение и се предпазват от него, което прави изпълнението му рядко виждано.

 

Гогоплата


Гогоплата е събмишън чрез задушаване, който може да се приложи, когато сте в гард позиция, но и когато сте отгоре. В това видео можете да видите движението в изпълнение отгоре. Това, което искате да направите, е да изолирате ръцете на опонента си и да го задушите с пищяла си. Няма нужда да казваме, че това е болезнен ход за съперника ви. Малко са бойците, които са успявали да го приложат в бой. Сред тях са Nate Diaz и Shinya Aoki. Именно последният можете да видите в действие във видеото:

 

Туистър


Туистърът представлява болезнен ход спрямо гръбнака на опонента ви. Движението е популяризирано от добре известния с граплинг уменията си Eddie Bravo. Chang Sung Jung е първият боец в историята, който успява да ги приложи в Октагона. Във видеото можете да видите начина, по който той болезнено извива гръбнака на Leonard Garcia и го принуждава да се предаде.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес