Зареждане

Арнолд Шварценегер споделя тайните за повече енергия в ежедневието си

Арнолд Шварценегер споделя тайните за повече енергия в ежедневието си
Публикувано на: Юни 30, 2021 в 08:20 ч
Арнолд Шварценегер редовно сподея снимки и видео от тренировките си във фитнеса - нещото, което го направи икона в бодибилдинга и филмова суперзвезда. Въпреки, че през 2020-та той премина през сърдечна операция, това не го спира.

Актьорът сподели няколко ключови елемента от ежедневието си, които му помагат да поддържа нивата на енергията си.

"Черпя енергия от правенето на неща, които обичам или такива, които ме доближават до постигнаето на някаква цел," споделя Шварценегер. "Мога да чета сценарий и да заспя. Но след това изигравам една партия шах, който много обичам, и вече съм буден и фокусиран и така мога да привърша със сценария.

Тази сутрин станах в 4:00, за да проведа конферентен разговор. Това е раничко за мен, но бях буден и фокусиран, защото целта на разговора беше събитие, което правя в Австралия, а искам то да е много успешно. Така че намерете своите цели и визията си за тях и така ще намерите и енергия.

А относно това как започвам деня си - просто го започвам, без много да му мисля. Ставам от леглото, пия кафе, чета вестник. После веднага скачам на колелото и отивам до фитнеса, където трнеирам и после отново с колелото се връщам за закуска. И така умът ми е бистър, трудната част е приключила и мога да се фокусирам върху работата си през остатъка от деня."


Шварценегер и преди е споделял колко е важно човек да има структурирано ежедневие, както и да изгради навици.

"Това, което поддържа моето постоянство е, че не се замислям за него. Това е рутина, така че е вгардено в мен. Няма мислене. Не се чудя 'дали да не пропусна фитнеса днес?' Ставам от леглото в 5 сутринта и всичко започва. Следващите три часа са автоматизирани.

Мотивацията е важна, но дисциплината е това, което изгражда постоянството. Първия месец при изграждане на рутина не е лесен, така че започнете с малки цели. Може първите неща, които правиш, когато станеш от леглото да са лицеви и клекове. Добавяй по нещо към рутината си всяка седмица и след време ще имаш час или два всяка сутрин, които са автоматизирани и посветени на това да станеш по-добър."

Повече за мотивацията и изграждането на навици може да видите в нашия подкаст MMA.BG Live #5 в частта за мотивацията.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес