Зареждане

Нарушил ли е Конър Макгрегър правилата на UFC с хазарт за милион долара?

Нарушил ли е Конър Макгрегър правилата на UFC с хазарт за милион долара?
Публикувано на: Октомври 9, 2024 в 06:32 ч
Конър Макгрегър може да има проблеми с работодателя си.

Когато главното събитие на UFC 307 между Алекс Перейра и Халил Раунтри започна, ирландската мегазвезда направи огромен залог от 1 милион долара за победа на някой от двамата бойци с нокаут или TKO.

"Ако не поемаш рискове, няма да пиеш шампанско", написа Макгрегър в социалната мрежа X. 

Разбира се, "Poatan" продължи да печели двубоя чрез TKO в четвъртия рунд, за да запази титлата на UFC в полутежка категория. 

"Не можех да избера победител, докато не започна битката, но просто знаех, че ще има нокаут", написа Макгрегър след двубоя. "Милион за нокаут от някой от двамата бойци при 1/5. Добър залог! 200 000 долара печалба! НИЩО!!!"

Интересното е, че Макгрегър сподели залога на X, преди почти веднага да го свали. По-късно той го сподели в Instagram, преди да го публикува отново в сайта, известен преди като Twitter. 



Нарушава ли Конър Макгрегър правилата за поведение на спортистите на UFC?

Това беше хубава печалба от 200 хил. лв. за ирландската мегазвезда. Въпреки това, според бележка, изпратена до спортистите през октомври 2022 г., на бойците на UFC е забранено да залагат на всяка битка на UFC, независимо дали участват или не.


Решението беше взето след хазартен скандал, в който беше замесен бившият боец и треньор Джеймс Краузе.

Спонсорският договор на Макгрегър със сайта за онлайн хазарт Duelbits все още е разрешен съгласно новото правило, но нито той, нито който и да е друг спортист с договор с UFC има право да залага на изхода от битка на UFC.

Фактът, че Макгрегър бързо изтри поста, предполага, че може би е осъзнал грешката си, но е малко вероятно да се сблъска с някакви реални последствия от страна на UFC.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес