Зареждане

Алекс Перейра смаза сърцат Халил Раунтри

Алекс Перейра смаза сърцат Халил Раунтри
Публикувано на: Октомври 6, 2024 в 08:15 ч
Алекс Перейра нокаутира Халил Раунтри в 4-тия рунд.

Двамата бойци оглавиха събитието UFC 307, което се проведе преди малко в Солт Лейк Сити, Юта. "Poatan" заложи титлата в полутежка категория за 3-ти път и успя да я защити, въпреки че не му беше лесно. Раунтри даде сериозен отпор на бразилеца и според мнозина спечели първите два рунда.

Той дори успя да свали бразилеца с удар във втория рунд, както и да го нарани с хай кик. Това обаче не спря Перейра и той натисна здраво газта в 3-тия и 4-тия рунд. В 4-тия Алекс нанесе брутален побой на Раунтри, който показа голямо сърце, но не успя да издържи на мощните бразилски атаки.

Перейра обезобрази Халил в този рунд и го нокаутира в последната минута. Десен, ляв в тялото, след което ъперкът свършиха работа за Перейра. След тези брутални попадения Раунтри падна на земята. Това принуди Марк Годард да се намеси и да сложи край на срещата. С тази победа Перейра защитава титлата си за 3-ти път през 2024 година.

Това е 5-та поредна победа за него в UFC и 4-та с нокаут. Той сподели, че се наслаждава на полутежка категория и не планира да променя дивизията. Ако Магомед Анкалаев бие Александър Ракич в края на месеца, тогава двамата може да се бият за титлата през 2025 година. Халил от своя страна се раздели с 5 поредни победи.

Перейра призна, че Раунтри е бил една от най-трудните му битки.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес