Зареждане

Голямото пристигане на Бетербиев и Бивол: Хората чакаха това

Голямото пристигане на Бетербиев и Бивол: Хората чакаха това
Публикувано на: Октомври 9, 2024 в 06:19 ч

Артур Бетербиев и Дмитрий Бивол пристигнаха на тържествена церемония преди двубоя за титлата "Безспорен шампион в лека тежка категория" на 12 октомври. 

Бетербиев защитава поясите си на WBO, WBC и IBF, като целта му е да отнеме титлата на Бивол в WBA. Бетербиев е непобеден с рекорд 20-0, като всичките му победи са с нокаут. В последния си двубой той спря Калъм Смит , за да запази титлите си. Първоначално той трябваше да се бие с Бивол през юни, но се оттегли с контузия на коляното, като остава въпросителна дали 39-годишният бивш боксьор ще бъде във върхова форма. Това е особено вярно, тъй като той вече се беше оттеглил, преди да се боксира със Смит и да го победи. 

Бивол също е непобеден, с рекорд от 23-0. Но за разлика от Бетербиев, той е известен с това, че води битките си до съдийско решение. В последния си двубой той все пак спря Малик Зинад в рамките на шестия рунд, за да запази пояса си на WBA. Най-голямата му победа досега е срещу Канело Алварес през 2022 г. Сега Бивол се изправя срещу вероятно един от най-великите в историята на лека тежка категория. И двамата бойци бяха уверени в шансовете си, докато правеха своите грандиозни пристигания с много какво да кажат.



"Да, добре съм. Коляното ми също е добре. Може би не съм мислил за това, но сега ще се случи, надявам се. Ще видим на 12 октомври. Просто трябва да бъда най-добрата си версия. Просто трябва да си върша работата, да бъда концентриран през всичките секунди и да използвам всичките си умения на 100%", каза Бетербиев.

"Това е мечтаната битка за всички бойци и съм много щастлив, че имам този шанс, защото много велики бойци не са получили този шанс. Аз го получих. Чаках и работих усилено. Сега трябва да работя на ринга. Не ми пука за 50-50, 60-40. Това са просто числа. Съсредоточен съм единствено върху задачата си на ринга. Ще видим безспорна битка. Разбира се, хората чакат тази битка от много години. Това са два различни стила, двама непобедени боксьори. Очаквам тази страхотна битка", заяви Бивол.
 

Пълна бойна карта за тази събота

  • Артур Бетербиев срещу Дмитрий Бивол; За титлите на IBF, WBC, WBO и WBA в лека тежка категория
  • Крис Юбенк младши срещу Камил Шеремета; В средна категория 
  • Фабио Уордли срещу Фрейзър Кларк; Британска титла в тежка категория 
  • Джай Опетая срещу Джак Маси; титла на IBF в полутежка категория 
  • Бен Уитакър срещу Лиъм Камерън; лека тежка категория 
  • Скай Никълсън срещу Рейвън Чапман; титла на WBC при жените в категория перо 
  • Мохамед Алакел срещу Хесус Гонзалес; лека категория

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес