Зареждане

Илия Топурия търси битка с Махачев: Нека решим спора си като възрастни!

Илия Топурия търси битка с Махачев: Нека решим спора си като възрастни!
Публикувано на: Октомври 9, 2024 в 06:22 ч
Напрежението между шампионите на UFC Илия Топурия и Ислам Махачев кипи преди първата защита на титлата на Топурия в категория перо.

Топурия ще се изправи срещу носителя на титлата на BMF Макс Холоуей в главното събитие на UFC 308 по-късно този месец в Абу Даби. Той се завръща в октагона, след като прилючи с Александър Волкановски на UFC 298, за да завоюва титлата на UFC в категория перо.

Докато Топурия се подготвя за първата си защита на титлата в категория перо, той продължава да говори за евентуално преминаване в лека категория, за да се изправи срещу Махачев. Той предложи да "плати медицинските сметки на Махачев", на което Махачев се подигра в неотдавнашно интервю.

След като Махачев предупреди Топурия да не преминава личната граница, Топурия удвои амбициите си за шампионска титла в две дивизии.
 

Илия Топурия се разгорещи за шампиона на UFC Ислам Махачев

В неотдавнашен туитър Топурия отговори на забележките на Махачев.


 "Нямам нужда да пресичам линии, но изглежда, че децата, които се закачат с теб, ще се опитат да преминат границата, от която няма да могат да се върнат", написа Топурия в Туитър. "Нека да оставим децата настрана и да го решим като възрастни в октагона 2025 г."

Топурия е непобеден в професионалната си кариера в ММА с неотдавнашни победи над Брайс Мичъл, Джош Емет и Волкановски. Предстоящият му сблъсък с Холоуей е една от най-големите битки за годината.

Махачев предвижда завръщане през 2025 г., след като победи Дъстин Поарие в предишния си двубой на UFC 302. Контузия на ръката отложи за неопределено време желаното му завръщане в клетката.

Махачев завоюва вакантната тогава титла на UFC в лека категория, като финишира Чарлз Оливейра на UFC 280. Оттогава той успешно защити титлата два пъти срещу Волкановски и веднъж срещу Поарие.

Ако Топурия реши да премине в лека категория, има много интригуващи битки, от които да избира. Една от тях е евентуален сблъсък с Пади Пимбълт след пререканието им в хотела за бойци на UFC в Лондон преди няколко години.

И Топурия, и Махачев имат още работа за вършене в своите дивизии. Но един бъдещ супер двубой не е изключен, тъй като враждата им се нагнетява.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес