Зареждане

Дейна Уайт: Нямаме монопол, просто сме най-добрите

Дейна Уайт: Нямаме монопол, просто сме най-добрите
Публикувано на: Юли 11, 2024 в 12:00 ч
Организацията UFC е най-голямата ММА марка в света.

Дейна Уайт, шефът на UFC, не е съгласен с твърденията, че американската марка е монополист на пазара. UFC от години се бори с обвиненията в монополни практики. Лигата също беше съдена от бойци за нарушаване на антитръстовото законодателство. Уайт не е съгласен с това и коментира твърденията за монопол в интервю за Fox News.

"Хората от години говорят, че сме монополисти. Ние нямаме монопол, просто сме най-добрите. Ние сме най-добрите в това, което правим. Няма бариери за навлизане на този пазар. Всеки може да го направи. Можете да създадете организация, да плащате на бойците колкото искате и да правите каквото искате. Много умни, талантливи хора дойдоха в този спорт и се опитаха да се състезават с мен, но не успяха. В крайна сметка обаче нищо не пречи да опитате дори и утре.", каза Уайт.

Уайт е президент на организацията UFC от 2001 г., когато той и братята Фертита купиха марката за 2 милиона долара.

През 2016 г. UFC беше продадена за 4 милиарда долара, а стойността на акциите на Уайт тогава беше оценена на 360 милиона долара. След продажбата на марката Дейна остава президент на компанията и я управлява до днес, а братята Фертита напускат компанията. Към днешна дата Уайт е на 54 години и не мисли за оттегляне от поста.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес