Зареждане

Стоян Копривленски: Знаех, че мога да сваля Буакау Банчамек с хай кик

Стоян Копривленски: Знаех, че мога да сваля Буакау Банчамек с хай кик
Публикувано на: Юли 30, 2024 в 10:00 ч
В началото на месеца Стоян Копривленски влезе в историята на японската лига К-1.

Копривленски влезе в турнира на К-1 като голям аутсайдер, но въпреки това успя да шокира света. Звездата ни се изправи срещу легендата Буакау Банчамек в първата битка от турнира. Много хора не вярваха в Стоян, но той успя да свали Банчамек с хай кик, а след това го победи с решение.

След тази победа той продължи в турнира и победи Денге Силва и Виктор Акимов, за да стане шампион. С този успех Копривленски се утвърди като един от най-добрите кикбоксьори в лека категория в света. Стоян е първият българин с титла в К-1 и може да стане лице на организацията.

От К-1 пуснаха видео, което показва как Стоян анализира победите в турнира. Ето какво каза звездата ни:

"Буакау е моят герой. На младини гледах неговите битки. Учих се от неговите битки. Трябваше да забравя това и да се опитам да го унищожа, за да грабна победата. Нямаше значение, че е моят герой, просто трябваше да спечеля. Още преди битката чувствах, че съм по-силен от него. Аз съм по-млад и се чувствах по-енергичен. Знаех, че трябва да работя повече. Той имаше добра защита. Колкото повече Буакау работете, толкова повече щеше да се измори.

 Така щях да имам предимство пред него. Не знам как да отсъдя първия рунд. Мисля, че беше 50 на 50, но знаех, че щях да съм по-добър в следващите два рунда. Свалих го на земята с хай кик, който той не очакваше. Винаги се опитвах да сменям ударите. Исках да вкарвам не само такива в главата, но и в краката. Аз все още имах енергия в 3-тия рунд и се чувствах добре. 

Най-добрият момент от турнира беше нокдауна над Буакау. Бях фокусиран само върху него, а не върху следващите двама. Знаех, че може да го сваля с хай кик. Аз съм подвижен с краката и бързо ритам. Не съм търсил този хай кик, но тези неща идват, след като си ги тренирал толкова дълго време. Готов съм за всеки, който K-1 предложат. Радвам се, че имам фенове в Япония. Ще дам всичко от себе си, за да ги радвам.", сподели Копривленски.

Копривленски записа името си със златни букви в историята на кикбокса. Пожелаваме му още такива успехи!




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес