Най-големият сайт за бойни спортове

       

Граунд енд паунд от халф гард

Граунд енд паунд от халф гард
Публикувано на: Ноември 5, 2013 в 08:46 ч
Снимка: upload.wikimedia.org
Изкуството на граунд енд паунда не е толкова подробно засегнато както са техниките от бразилското жиу-житцу, муай тай и други бойни изкуства. Има много непокрита и необяснена част от този фундамент в ММА.

Халфгарда по начало е доста специфична позиция. От гледна точка на жиу-житцу, този отгоре, както и този отдолу, могат да направят събмишъни, като така и двамата са в равностойно положение. Когато обаче става въпрос за състезание по правилника на ММА нещата се променят. Човекът отгоре е с доста голямо преимущество.

Ето и един пример за използване на горната позиция, за започване на удари срещу опонента. Запомнете, че позицията и балансът ви трябва да останат стабилни, когато слагате ръката на опонента си между краката. В противен случай много лесно може да бъдете преобърнати, ако някое от бедрата ви не е стабилно.
 
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Уширо гери - ударът с крак, който чупи ребра

Уширо гери - ударът с крак, който чупи ребра
Тренер Николай Драганов показва особености при уширо гери или spinning back kick - може би най-силният удар, който може да нанесете с крак.
Статии » февруари 7, 2019 (0)
цялата статия

Удар в черния дроб

Удар в черния дроб
Има най-различни начини за нанасяне на този удар, който директно праща опонентите ви в нокдаун, покосени от силна болка.
Статии » ноември 8, 2013 (3)
цялата статия
Мнения в Facebook