Зареждане

Рами Киуан: Остават ми още три стъпки

Рами Киуан: Остават ми още три стъпки
Публикувано на: Юли 31, 2024 в 16:49 ч

Източник: БФ по бокс

Рами Киуан влезе с гръм и трясък сред най-добрите 8 на Олимпийските игри в Париж. Европейският шампион не остави шанс на австралиеца Шанън Дейви и вече гледа към битката с Омари Джоунс от четвъртфиналите.

„С моя стил трудно ще видим нокаут, важно е да победя съперника като го надигравам. Нищо не мога да кажа за следващия мач, ще проучим американеца, за да видим каква ще е тактиката. Този двубой мина по вода, какъвто ни беше и планът. Видяхме го в предишните срещи, че получава удари и като цяло, каквото и да правех, влизаше в главата му. Беше доста елементарен като боксьор, тръгваше настървено, сваляше си ръцете в защита и позволяваше да получава удари. Търсеше близък бой, искаше да ме убие, а това ми е добре дошло като тактика. Предварително го знаехме какво ще прави. Не ни впечатли от видяното. Планът беше изпълнен още веднъж, две от две. Сега ще гледаме американеца, за да преценим какво ще правим след два дни. Познавам го, наблюдавал съм го. Той взе квота от Италия заедно с мен. Предстоят ми още три крачки, такъв е предварителният ни план, дай Боже да го изпълня“, каза пред медиите в Париж Рами.

Треньорът Жоел Арате допълни:

„Тук няма лек мач, всеки е важен и труден. Ако всички са видели, в третия рунд австралиецът вкара едно кроше, което можеше да е опасно. Казахме на Рами да стои по-далеч, с ръцете горе, за да не дава шансове. Това са нормални неща, но на нас ни предстоят още мачове и не е хубаво да се рискува. Сега ще изготвим тактиката за американеца, вървим по план“. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес