Зареждане

Цените на билетите за UFC Sphere достигат космически нива

Цените на билетите за UFC Sphere достигат космически нива
Публикувано на: Юли 31, 2024 в 14:00 ч
Билетите за UFC Sphere ще бъдат гореща стока през септември и това не помогна, когато предварителната продажба на билети започна в понеделник, когато беше почти невъзможно да се закупи място за картата на 14 септември в Лас Вегас.

Ценовите диапазони за събитието на UFC от Sphere, известно още като Riyadh Season Noche UFC, варират от 2157 USD до 17 757 USD. За сравнение, цената на UFC 264, оглавявано от трилогията между Конър Макгрегър и Дъстин Поарие през юли 2021 г., беше под 1000 USD за предни места само за един билет.

Въпреки че няма пряка причина за вдигането на цените, всички признаци изглежда сочат към новостта на арената. The Sphere стана отворена за работа през септември 2023 г. и е известна най-вече с това, че в нея се провеждат различни концерти и други специални събития, включително концерт на "U2". Едно от изявите на групата вдъхнови главния изпълнителен директор на UFC Дана Уайт да се опита да организира еднократно събитие там.

"U2 използват толкова много от възможностите на The Sphere", каза Уайт пред ESPN през февруари. "Аз също ще използвам толкова от възможностите на The Sphere.


След това Уайт направи смело твърдение за историческото му значение, което бе изпреварено от Драфта на NHL през 2024 г. миналия месец, което означава, че UFC ще бъде втори, а не първи на мястото.

"И ние ще бъдем първото спортно събитие, което някога ще го направи, защото знаете, че ще похарча парите и ще го направя както трябва. И когато казвам, че ще предоставя нещо велико, ще го предоставя."

Събитието ще бъде оглавено от две битки за титли: Шон О'Мали срещу Мераб Двалишвили за титлата в категория петел и трилогията между Алекса Грасо и Валентина Шевченко за титлата при жените в категория муха. В момента двете са треньорки в TUF 32. Картата ще включва 10 двубоя - пет в главната карта и пет в предварителната.

Ще оправдае ли картата UFC Sphere очакванията?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес