Зареждане

Дейна Уайт: Том Аспинал може да доминира в тежка категория, но е далеч от величието

Дейна Уайт: Том Аспинал може да доминира в тежка категория, но е далеч от величието
Публикувано на: Юли 30, 2024 в 14:00 ч
Британската ММА звезда Том Аспинал защити временния си шампионски пояс в тежка категория. Това се случи миналия уикенд в подглавната битка на UFC 304, което се проведе в Манчестър, Англия. Аспинал успя да нокаутира Къртис Блейдс за 60 секунди. Това му донесе още повече слава и бавно, но славно го превръща в суперзвезда.

Според шефа на UFC Дейна Уайт, Том има уменията да доминира в тежка категория за дълго време, но има да извърви дълъг път, за да стане най-добрият боец в историята на кралската категория. Сега Том ще се отдаде на кратка почивка, след която ще се готви за ноември. Той ще бъде резерва на битката между Стипе Миочич и Джон Джоунс, която ще се случи в Ню Йорк.

Уайт е впечатлен от британеца, но смята, че все още не може да се мери с Джоунс по величие в ММА:

"Том Аспинал е различен, уникален за тежка категория. Има голяма скорост, експлозивност, движи се по различен начин и има сериозна сила. Той завършва всички битки и не стига до решение от съдиите. Да, Том е опасен човек.

Той има уменията да доминира в тежка категория. Къртис Блейдс не е човек, който може да бъде прегазен в клетката по този начин, но Том го направи. Направи го така, сякаш беше лесно. Няма съмнение, че този човек има талант. 

Но е рано да казваме, че Аспинал може да е най-великият боец на всички времена. Знаете какво чувствам към Джон Джоунс. Том има много работа за вършене, много рекорди за счупване, преди дори да се говори за него в този контекст.", каза Уайт.

Ще успее ли Аспинал да стане величие в тежка категория ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес