Зареждане

Страхотен дебют и за Хавиер Ибаниес в Париж

Страхотен дебют и за Хавиер Ибаниес в Париж
Публикувано на: Юли 31, 2024 в 22:34 ч
Хавиер Ибаниес завърши по най-добрия начин днешния ден за българския бокс в Париж. Дебютантът на олимпийската сцена при мъжете, който е шампион за младежи от Нанджин 2014, срази Айдер Абдураимов (Украйна) в първия си мач на Игрите във френската столица. В категория до 57 килограма националът ни се поздрави с убедителна победа с 5:0 съдийски гласа, като не остави шанс на съперника си да се надява на нещо повече.

Хавиер тръгна смело напред още от самото начало и започна да преследва съперника си като плячка из ринга. Той нанесе серия от тежки попадения в хода на първия рунд, въпреки опитите на украинеца да бяга от битката. Националът ни продължи в същия стил, а украинецът нямаше много аргументи, за да обърне събитията. След два рунда резултатът вече бе чист в полза на Хавиер, който умно изигра третата част, без да рискува излишно по пътя към победата.

Така Ибаниес се класира за 1/4-финалите, където на 3 август ще се изправи срещу Шудай Харада (Япония). Двубоят е във вечерната сесия и ще се проведе от 21:16 часа.

Напомняме ви, че утре, 1 август, ни очаква първи мач за медал за България в Париж. Станимира Петрова ще се изправи от 13:36 часа срещу китайката Юан Чан. Успех ще гарантира на нашата боксьорка минимум бронзово отличие в категория до 54 килограма. Двете играха в началото на годината на финала за Купа „Странджа“, когато Станимира не даде шанс на азиатката. Срещата утре ще се предава пряко по БНТ.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес