Зареждане

Шарабутдин Магомедов няма да може да се бие в някои щати на в САЩ

Шарабутдин Магомедов няма да може да се бие в някои щати на в САЩ
Публикувано на: Август 1, 2024 в 14:00 ч
Шарабутдин Магомедов няма да може да се бие в някои щати на в САЩ. Изгряващата звезда на UFC от Дагестан сподели, че трябва да преговаря отделно с всеки щат, за да види кои ще му позволят да се бия на тяхната територия. Вече имало и такива, които няма да му дадат зелена светлина.

Магомедов има проблеми с едното око и това е причината за отказа на някои щати да му дадат лиценз. През 2016 година той има проблем с окото, но действа несериозно и не си обръща внимание. Нещата се влошават и той се подлага на 8 операции в рамките на 1 година и половина.

Сега зрението в това око е значително намаляло, но това не му пречи да се бие и да е непобеден. 'Шара Булет' е с рекорд 13-0 в ММА и 2-0 в UFC. Този уикенд той се завръща, за да се бие с Абу Даби с Михал Олексейчук в средна категория.

Ето какво каза Магомедов за САЩ и битките там:

„Казаха ми, че в някои щати може да не мога да се бия. Трябва да преговарям отделно. Казаха ми, че мога да участвам в много турнири, които ще се проведат в Америка, но трябва да кандидатствам за тези турнири предварително. Бях готов да се бия за моите фенове в Америка. 

Но всички знаят, че повече ме привличат родните ми фенове. Много хора ме подкрепят. Бих искал да се бия в нашата часова зона, така че да им е удобно да гледат. Моите треньори не могат да летят до САЩ, защото много от тях нямат виза. Това също малко усложнява ситуацията.“, каза Магомедов пред репортери в Абу Даби.

В своята последна битка Магомедов победи Антонио Троколи в края на юни тази година в Рияд.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес