Зареждане

Забит Магомедшарипов: UFC ме търсят, но не искам да се бия

Забит Магомедшарипов: UFC ме търсят, но не искам да се бия
Публикувано на: Август 1, 2024 в 16:00 ч
Бившият боец на UFC Забит Магомедшарипов обясни, че парите няма да повлияят на решението му. Забит обяви, че се оттегля от ММА през 2022 година, след като не беше активен от 2019 година насам. Той имаше проблеми със здравето, след които реши да става лекар.

Магомедшарипов записа 18 победи и само 1 загуба в кариерата си. В UFC 33-годишният дагестанец записа 6 победи, като спечели 4 бонуса за добро представяне. Той беше гласен за шампион в категория перо, но така и не успя да стигне до мач за титлата.

Забит се оплакваше, че UFC му обещали шампионска битка, но не спазили обещанието. Сега 5 години от последната му битка Забит се радва на живота извън ММА и не планира да се завръща. UFC го канят на срещи, но той няма интерес.

„Често се случва UFC да ме търсят. Свързаха се с мен 4-5 пъти, след като напуснах ММА. Поканиха ме в Америка, но не можах да отида. Просто знам, че не мога да им обещая нищо, поради това не виждах смисъл да ходя и да се срещам. Мисля ли често за завръщане ? Понякога се случва, но нямам желание да се завърна. 

В момента тренирам и помагам на братята си. Не е въпрос на пари. Просто реших за себе си, че не искам да доказвам нищо на никого. Сега нямам желание да се връщам назад. Нямам желание да се подготвя, да се връщам към това. Тук не става въпрос за парите.”, каза Забит.

Щеше ли Магомедшарипов да стане шампион в UFC ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес