Зареждане

Победа и за Рами Киуан в Париж

Победа и за Рами Киуан в Париж
Публикувано на: Юли 31, 2024 в 14:09 ч
Рами Киуан продължава перфектното си представяне на Игрите в Париж. Европейският ни шампион се класира за четвъртфиналите на ринга във френската столица. В страхотна атмосфера в „Пари Норд Арена“ националът ни срази водещата ръкавица на Австралия – Шанън Дейви. Поставеният под №1 в схемата при 71-килограмовите не смогна на темпото на българина и напълно заслужено Рами достигна до битка за медал на Олимпийските игри.

Националът ни изигра отличен първи рунд, в който намери далечната дистанция и с много точни комбинации взе категорично предимство в резултата. Във втората част австралиецът се опита да направи срещата в по-близка дистанция, но това бе още по-добре дошло за Киуан, който контрира всяко действие на Дейви и го засипа с удари в главата. Така Рами поведе убедително в резултата и в третия рунд бе достатъчно да се движи из ринга, за да не допусне случайно попадение от австралиеца.

Киуан ще боксира за място на полуфиналите и минимум бронзово отличие с американеца Омари Джоунс. Двубоят е на 3 август от 17:02 часа. Американецът е на 20 години, но въпреки това е сребърен медалист от Световното първенство в Белград 2021-а.

По-късно днес ни очаква още един мач с българско участие. В 21:32 часа Хавиер Ибаниес ще се изправи срещу украинеца Айдер Абдураимов на 1/8-финалите в категория до 57 килограма. За шампиона от Европейските игри в Краков това ще бъде дебют на най-големия спортен форум на планетата. Той е златен олимпийски медалист, но от младежките Игри в Нанджин през 2014 година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес