Зареждане

Georges St. Pierre и неговият доктор отговарят на въпроси

Georges St. Pierre и неговият доктор отговарят на въпроси
Публикувано на: Декември 8, 2011 в 08:28 ч

Вчера се разбра, че Georges St. Pierre има контузия на коляното и няма да може да защитава титлата си срещу Nick Diaz в UFC 143.

Заради лошите новини St. Pierre и неговият доктор - Sebastian Simard, направиха кратка телефонна пресконференция, на която отговориха на някои въпроси относно контузията.

"По време на подготовката си за двубоя с Carlos Condit, той си контузи лявото коляно по време на спаринг. Диагнозата в онзи момент беше разтегната кръстна връзка на коляното и диагнозата беше потвърдена от ядрено-магнитния резонанс. Georges се опита да продължи с тренировъчния си лагер, въпреки болката която изпитваше, когато по време на спаринг получи контузия и на десния крак, където се оказа, че има разтегнато подколянно сухожилие. Заради контузията и на двата си крака решихме да отменим двубоя с Condit.

Georges ходи на физиотерапия и възстановяването вървеше перфектно. Той се оправи напълно от контузията на лявото коляно. Започна пак тренировки и по време на борба, той се опита да се защити от събаряне, но в това време преразтегна дясното си коляно. Усети болка и е чул щракване в същото време. Беше му трудно да ходи, а и нямаше много подуване в коляното, затова той се опита да продължи с тренировките, но няколко дни по-късно той усети бързо нарастваща болка. От изследванията стана ясно, че има пълно разкъсване на предното кръстовидно сухожилие на коляното и малко разкъсване в менискуса на дясното коляно. Имайки предвид състоянието, операцията е неизбежна. Няма начин той да продължи с тренировките си с този проблем. Очаквам пълно възстановяване на Georges за 6-9 месеца. Правил съм му вече две операции и знам, че се възстановява много бързо и има дисциплината и отдадеността да се върне отново на пълни обороти в тренировките."

gsp mma bulgaria


Ето какво каза и шампионът.

"Преди няколко месеца бях на върха на света, но в момента падам надолу. Но шампионът се познава тогава, когато се връща от загуба, а не когато всичко е наред. Всеки говори лоши неща за мен, но запомнете думите ми, ще ви кажа още сега, в момента съм в труден момент от живота ми, но след няколко месеца ще се върна по-силен от всякога и ще бъде шампиоин отново. Обещавам."

Предното кръстно сухожилие (ACL) е едно от най-важните от четирите силни сухожилия, които свързват двете кости на краката в колянната става. То често се травмира. Функцията на ACL е да осигури стабилност в коляното и да намали натоварването в ставата. То предпазва от преразгъване на крака, както и от ротационни движения в коляното.

Скъсване на ACL се получава често от внезапно спиране или усукващо движение в коляното. Скъсването може да е пълно или частично, като по време на контузията пострадалите често не изпитват нищо на момента. Освен болката и подуването след това, нестабилността и усещането, че коляното поддава е често оплакване при такива случаи.

скъсано сухожилие коляно


Възстановяването напълно от скъсано ACL е трудно нещо, особено за някой, който толкова разчита на краката си. Виждали сме бойци, които след контузия в колената не са били същите, като Mauricio Rua. Ще стане ли и с GSP същото?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес