Зареждане

Плиометрията - ключът към силата и скоростта

Плиометрията - ключът към силата и скоростта
Публикувано на: Февруари 28, 2014 в 08:52 ч
Снимка: pixabay.com
При ръст 195 см и 111 килограма тегло, бившият състезател по американски футбол от NFL и настоящ фитнес инструктор, Kyle Hunt, се доближава много до Супермен в своята визия и способности. Той не може да лети, но може да изскочи от плувен басейн, да скочи на дължина над 3 метра и да размята с лекота 20-килограмова медицинска топка.

Как Hunt има такава скорост и издръжливост? Според него всичко се дължи на плиометричните тренировки, които прави до изтощение. Експлозивните плиометрични натоварвания изискват от бързи реакици от мускулната ви тъкан.
 
"Когато плиометричните натоварвания се вкарат в традиционната силова тренировка, те подобряват ефективността на нервната система. Това води до повече сила и повече скорост."

В следното видео Hunt демонстрира ползите от плиометричните тренировки и то на забавен кадър. Клипът наистина е не само добър, но и мотивиращ. Той минава през няколко различни упражнения, които включват почти само собствено тегло. А лекотата, с която ги прави доказва, че тренировките му се отплащат.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес