Зареждане

Съвет от експерта: Какво е приложението на бокса в реална ситуация?

Съвет от експерта: Какво е приложението на бокса в реална ситуация?
Публикувано на: Юли 9, 2013 в 08:18 ч
Снимка: wikimedia.org

ВЪПРОС

Какво е приложението на бокса в реална ситуация? Има много запитвания по тази тема в различните форуми, включително и този на ММА България, в който различни хора с различен опит излагат мнението си. Mисля, че мнението на експерт ще бъде най-точно.
Иван Илиев, гр. Видин

 

Отговор НА ЕКСПЕРТ

деян топалски

Деян Топалски е 7-кратен шампион по кикбокс в стиловете K-1, лоу кик и мауй тай на държавните първенства, преди да реши да се пренасочи към ММА. В ММА има статистика 8 победи и 2 загуби, като 6 от победите му са с технически нокаут. Деян е признат като един от най-атрактивните ММА състезатели в България.

Топалски води тренировки по ММА в клуб FRIENDS всеки делничен ден от 18:30 до 20:30 в зала Lonsdale, София.

Боксът е фулконтактен спорт. По време на тренировки много често спарингът преминава в истински бой. Това малко или много подготвя психически трениращият за реалната ситуация.
 
От друга страна боксът притежава една сравнително опростена техника, което всъщност е плюс когато опрем до истински конфликт. Друг плюс е добрата и стабилна стойка. Липсата на ритници е и плюс и минус. Плюс е защото не поемаш излишни рискове да загубиш равновесие и да паднеш, а е минус защото имаш две оръжия по-малко - краката ти.
 
Като цяло боксът е един перфектен спорт за реализация извън ринга. Много е важно да отбележим, че слаби стилове няма. Всичко опира до начинът на трениране и качествата на конкретният човек. И запомнете - боят започва винаги в главата Ви. Ако се поддадете на адреналина, агресията или страха, рядко ще съумеете да използвате наученото в залата.
 
Помислете и върху следната максима - бием се така, както тренираме. Ако на тренировка се пазим непрекъснато и играем неконтактно и прекалено внимателно няма как да развием психическите качества , които са ни нужни в боя. Няма да "претръпнем" към получаването на удари и съответно ще изпитваме дискомфорт когато "залетят балтиите".
Изпратете вашето запитване към наш експерт в дадена област.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес