Зареждане

Шампионът по кикбокс Роман Головатюк загина във войната в Украйна

Шампионът по кикбокс Роман Головатюк загина във войната в Украйна
Публикувано на: Септември 2, 2024 в 00:00 ч
Светът на бойните спортове скърби за загубата на Роман Головатюк, известен украински спортист и кикбоксьор, който падна в битка срещу руските сили. 

28-годишният шампион намери преждевременния си край на 31 август 2024 г. в Покровския район на Донецката народна република (ДНР). 

 Спортната биография на Роман Головатюк е впечатляваща. Укринецът притежаваше титлата "Заслужил майстор на спорта", достигна до финалите на Световните игри и претендираше за статут на световен шампион по кикбокс. В резюмето му има многобройни победи за Световната и Европейската купа, както и множество национални титли на Украйна. 

Родом от Хмелницкия регион, Головатюк откликва на призива за оръжие в ранните етапи на руско-украинския конфликт, като доброволно се записва в украинските въоръжени сили. По време на смъртта си служи в специализирана военна част. 

Украинските военновъздушни сили и Спортният комитет официално потвърдиха кончината на Головатюк. Смъртта му бележи мрачен крайъгълен камък, тъй като той става 401-ият украински спортист, загинал в продължаващия конфликт. Това подчертава въздействието на войната върху спортната общност в Украйна. По данни на Асошиейтед прес над 400 елитни украински спортисти са загубили живота си на фронта, което подчертава далечните последици от конфликта върху украинското общество и неговия спортен талант.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес