Зареждане

Волкановски ще чака двубой за титлата в категория перо

Волкановски ще чака двубой за титлата в категория перо
Публикувано на: Септември 2, 2024 в 00:00 ч
Изглежда Александър Волкановски няма да се бие отново преди края на годината.

35-годишният австралиец е убеден, че той ще бъде следващият на опашката за сблъсък с победителя от шампионския сблъсък в категория перо между Илия Топурия и Макс Холоуей, който е насрочен за UFC 308 в Абу Даби на 26 октомври. Волкановски не се е състезавал, откакто бе победен с нокаут във втория рунд от Топурия на UFC 298 на 17 февруари. Волкановски обмисляше да вземе участие в двубой в лека категория, но изглежда в крайна сметка се е отказал от този вариант.

„Точно това се случва. Така че мога да изчакам или ако не искам да чакам, мога да направя нещо друго. Или просто да изчакам, а UFC ясно заяви това. Очевидно е, че вероятно това ще направя“, заяви наскоро Волкановски.

„Може би можех да направя битка в лека категория, мисля, че там има много вълнуващи битки, но UFC не са големи фенове на това разкарване между категориите. Виж, ако искаш да отидеш в лека категория, вероятно ще трябва да останеш там, това е единственото нещо, и тогава може да загубя този шанс за титлата в категория перо. Така че може би просто ще трябва да изчакам. Това са само няколко месеца, сигурен съм, че ще се оправя“.

Въпреки че Волкановски възнамеряваше да има почивка след последното си поражение, моментът на срещата на Топурия срещу Холоуей промени плановете му за евентуално получаване на шанс за титлата преди края на годината. Въпреки това той не се интересува да приеме просто всеки двубой в името на това да остане активен.


„Казах им, че искам почивка, каквато имах, така че исках да се бия вероятно по-късно през годината, а те казаха, че може би ще направят Топурия срещу Холоуей, и си мислех, че ще е малко по-рано, но в крайна сметка се оказа дата, на която можех и аз да себия“, каза Волкановски. „Вероятно всичко се отлага с няколко месеца повече, отколкото вероятно бих искал, но в същото време не мога да бъда активен и просто да се бия с всеки, по-добре да чакам титлата.

„Какво ще ме накара да стана от леглото, само един претендентски двубой в категория перо?“ Вероятно ще бъде трудно. Вижте, обичам да съм активен, но в същото време се нуждая от правилните битки. Лесно е да си активен и да получаваш правилните битки, докато си шампион, защото защитаваш срещу претендент №1. Много, много лесно е да останеш активен и да имаш важни битки. Но просто да приемам битки, за да остана зает, просто няма смисъл.“

Макар че в кариерата си Волкановски е 3-0 срещу Холоуей, той вярва, че хаваецът има всичко необходимо, за да детронира Топурия.

„С кого бих предпочел да се бия? Очевидно е, че Илия има предимство пред мен. Искам да си го върна. Но в края на краищата искам да си върна и този пояс“, каза Волкановски.

„И кой според мен ще спечели? Вероятно Макс. Но пак повтарям, това е трудна битка. Илия има добри удари с ръце, не е лесно да се разклати, ще излезе напред, ще търси финал през целия двубой, но мисля, че Макс просто ще бъде малко прекалено голям за Илия. Но ако Илия мине през него, той се е доказал, но тогава аз просто ще му го върна така или иначе.“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес