Зареждане

Диетата на Gracie: как точно работи?

Диетата на Gracie: как точно работи?
Публикувано на: Април 10, 2017 в 22:15 ч
 
Големият майстор в бразилското джиу-джицу Rorion Gracie посети не отдавна къщата на Tai Lopez, с когото той обсъди своята нова книга, посветена на храненето, носеща името The Gracie Diet.


Rorion разказа как неговата фамилия е успяла да внесе истинска революция в света на джиу-джицу, създавайки свое собствено течение и стил в това бойно изкуство.

Той разказа своята житейска история, започваща най-вече от момента, в който на 16-годишна възраст той е напуснал родната Бразилия, за да отпътува към САЩ. В началото Rorion Gracie е бил принуден да работи какво ли не, преди в крайна сметка да събере достатъчно пари, с които да започне да дава частни уроци по джиу-джицу в собствения си гараж.

Rorion е открил, че т.нар. “Gracie джиу-джицу” е повече от спорт. Той спокойно би могъл да се определи и като лайфстайл. Лайфстайл, базиращ се на това да поддържаш тялото си здраво.

Т.нар. “диета на Gracie” е метод на хранене, развит в продължение на 65 години на изследване. За първи път методът е бил използван от Carlos Gracie. Базирайки се на здравия разум и правилното комбиниране на храните, този начин на хранене е тайната към успеха на най-голямото и известно семейство в света на бойните изкуства - Gracie.Основният принцип на диетата на Gracie е pH нивото на кръвта да се поддържа неутрално, консумирайки единствено съвместими нутриенти при всяко хранене. Диетата на Gracie е гъвкава, но определено забранява консумацията на свинско месо и неговите производни. Също така, извън всякакъв въпрос е и консумацията на алкохол и пушенето на цигари.

Главният фокус на диетата на Gracie е следният: да се комбинират специфичен тип храни и да се избягват други такива, като например - сушени плодове или свинско месо.

Ето и много малка част от основните принципи в диетата на Gracie:

* Храни, които са съвместими с всички останали: суров или сготвен жълтък, кокосова вода, бирена мая, кафе и определени видове чай.

* Хлябът трябва да бъде направен единствено от пълнозърнесто брашно и не бива да бъде консумиран до 24 часа, след като е опечен. При консумация трябва да бъде препечен или затоплен на фурна.

* Избягвайте сладко, консервирани храни в сироп, както и подправки като пипер, канела, горчица, оцет. Ако сте фенове на киселите краставички, имаме лоши новини за тях - те също влизат в “забранения” списък.

* Отново ще повторим: свинското е забранено под всякаква форма.

* Разпределяйте ястията си в поне 4 и половина часа едно от друго, за да си гарантирате пълното им храносмилане, преди да дойде време за следващото. Няма проблем да изчаквате и по-дълго. Малките деца могат да се хранят и на всеки 4 часа. Ако се чувствате гладни, преди да е дошло време за хранене, изпийте чаша вода. Но не се изкушавайте да хапвате нещо “малко”.

Ето и разговорът между Tai Lopez и Rorion Gracie, в който те обсъждат в детайли как работи диетата Gracie:

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес