Зареждане

Дейвид Фелдман - всичко за суровия живот на човека зад BKFC

Дейвид Фелдман - всичко за суровия живот на човека зад BKFC
Публикувано на: Март 15, 2024 в 14:35 ч
Много хора определят бокса като един от най-бруталните спортове на земята. Обаче знаете ли за Bare Knuckle Fighting Championship, където ръкавиците се свалят, но бруталността остава. Този спорт завладя света на бойните спортове, като шокира всички със своята зрелищност. По-големият въпрос обаче е - на кого е хрумнала тази идея? Е, това е не кой да е, а Дейвид Фелдман!

В света на бойните спортове Фелдман се е прочул, преодолявайки личните си трудности, за да създаде бойна империя, която преобърна цялата индустрия. Пътят му до върха обаче не е толкова бляскав, колкото може да се предположи. От борбата с рака, който застрашава живота му, до управлението на многомилионна бойна империя - ето неговия път към успеха.


Ранните години на Дейвид Фелдман

Фелдман е бил предопределен да се занимава с бокс, което е видно от неговото възпитание. Главният вдъхновител на BKFC е израснал в спортната зала на баща си в Западна Филаделфия. Да, баща му е бил треньор по бокс, а в залата му боксьорите са спели на двуетажни легла - нещо, с което Фелдман свиква доста бързо, превръщайки се в самореализирал се човек. Нещо повече, израствайки в обкръжението на боксьори, когато Фелдман навършва 12 години, той вече сам се справя с предизвикателствата на живота си.


Първи стъпки в бизнеса

Въпреки любовта си към бокса, Фелдман не винаги се придържа към него през целия си живот. За кратко е собственик и управител на няколко бара, но през 2006 г. се завръща към борбата. През този период от живота си ръководителят на BKFC популяризира бойните спортове като цяло в цялата страна. За Фелдман обаче се подготвя нещо голямо. Това става особено ясно, когато през 2010 г. той се запознава с канадския боксьор с голи ръце Боби Гън. Ако не нещо друго, то тази среща провокира идеята за това, което днес е BKFC.

Началото на нещо голямо

Въпреки че Боби Гън не е толкова популярен като Флойд Мейуедър, успехът му в ъндърграунд турнирите по бокс с голи ръце вдъхновява Фелдман. Така той тръгва на мисия за узаконяване на спорта, който е бил изтласкан в сянка. Това обаче не е лесно; Фелдман дори се сблъсква с обезсърчението на Дана Уайт, човекът, който стои зад UFC. Нещо повече, Фелдман дори се сблъсква с отказ от страна на щатските атлетически комисии, но намира успех в Уайоминг. Още през 2018 г. щатът стана домакин на първата битка на BKFC в Америка, отбелязвайки деня като историческо събитие за този спорт.


Борбата с рака

Ако всичките му предизвикателства при стартирането на бойната империя не са били достатъчни, през 2015 г. Фелдман е диагностициран с В-клетъчен лимфом, но през 2018 г. ракът му влезе в ремисия. Нещо повече, Фелдман профуква всичките си пари за популяризиране на бойните спортове. Да не говорим за проваления му брак, който допълнително го мотивира да създаде империята, на която днес хиляди хора са фенове.

След атрактивните битки на Майк Пери и Еди Алварес на BKFC 41 президентът отговаря на старите съмнения от Дана Уайт и UFC: "Всички ни гледаха тази вечер". В началото на 2024-та Уайт и Фелдман се срещнаха на бизнес разговор, от който стана ясно, че Уайт е поискал да купи BKFC - нещо, на което Фелдман обаче не се е съгласил на този етап.

Пътят на Дейвид Фелдман от предизвикателствата на живота му до ръководството на многомилионна бойна индустрия показва твърдостта и решителността на Дейвид в живота.


Благодарение на българския промоутър и мениджър Любомир Геджев първото издание на турнира BKFC става факт в Европа именно в България, когато през ноември 2023-та се провежда BKFC 54. След големия успех идва ред и на BKFC 58 на 22-ри март отново в "Арена София".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес