Зареждане

Ислам Махачев: Жалко, че мръсната политика влезе в смел спорт като борбата

Ислам Махачев: Жалко, че мръсната политика влезе в смел спорт като борбата
Публикувано на: Август 13, 2024 в 02:00 ч
Ислам Махачев коментира забраната на Русия от Олимпийските игри през 2024 година.

Махачев, шампион на UFC в лека категория, не е доволен от това, че политиката влезе в спорта и попречи на състезателите да се изявяват на най-високо ниво. Състезателите от Русия получиха забрана да участват заради военните действия в Украйна.

Ислам вярва, че има двоен стандарт, който лишава руснаците от мечтите им да печелят медали. В Париж имаше борци, които са родени в Русия, но се състезават за други страни. Те успяха да спечелят медали и зарадваха феновете си.

Пример са Магомед Рамазанов, който донесе златен медал за България, както и Ахмед Тажудинов, който донесе злато за Бахрейн. Ислам ги е следил с голям интерес, но изпитва съжаление за тези, които не успяха да участват.

„Тези дни с удоволствие гледах борба. Жалко, че мръсната политика влезе в такъв смел спорт. Хората, които са отдали целия си живот на този спорт и са получили шанс да се състезават на олимпийски игри, са принудени да си стоят вкъщи и да гледат Олимпиадата по телевизията. Двойните стандарти на мръсните държави лишават нашите спортисти от това, към което са се стремили цял живот.", сподели Махачев.

Има ли място политиката в спорта ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес