Зареждане

Усик: Това не е финалът на кариерата ми, а само началото

Усик: Това не е финалът на кариерата ми, а само началото
Публикувано на: Август 23, 2023 в 06:48 ч
Обединеният шампион в тежка категория Олександър Усик не очаква оспорвана битка, когато шампионът на WBC Тайсън Фюри се сблъска с Франсис Нгану.

Нгану, бивш шампион на UFC, ще се изправи срещу Фюри в двубой без титла на 28 октомври в Саудитска Арабия.

Усик беше много критичен към решението на Фюри да тръгне в тази посока.

"Мисля, че това са лесни пари за Тайсън Фюри", заяви Усик пред BBC Sport. "За мен това изглежда малко странно, за мен твърде странно.

"Човек, който е шампион на WBC в тежка категория, вместо да се бие с човек от топ 10, изведнъж избира за свой съперник човек, идващ от UFC. За Нгану това е готино. Но за Тайсън Фюри не е. Вашето възприятие и моето възприятие са различни. Ти го възприемаш като шоу, а аз го възприемам като спортист. Ако той избере този начин, ОК, уважавам избора му."

В началото на годината Фюри и Усик водеха сериозни преговори да се бият един срещу друг. Дискусиите им се провалиха, когато не успяха да се споразумеят за финансовите условия на реванша.

Сега Усик трябва да направи задължителна защита на световните си титли на IBF, IBO, WBA, WBO срещу Даниел Дюбоа в събота вечер в Полша.

Макар че Усик е почти 37-годишен, той не гледа на този етап от кариерата си като на последен етап от спортния му живот.

"Не, това не е последната точка", каза Усик. "Аз съм на 36 години, но това е само началото. Започнах да се боксирам на 15-годишна възраст. Сега е само началото.

"Осъзнавам, че не ми остават много години в бокса и не искам да прекарвам много време в бокса. Искам да водя децата си на училище и каквото и да било друго".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес