Зареждане

Шефовете на бокса отсвириха опозицията

Шефовете на бокса отсвириха опозицията
Публикувано на: Октомври 12, 2009 в 11:15 ч

Няма да има извънредно общо събрание на федерацията по бокс. На заседание на УС сегашното ръководство на централата, начело с президента Марин Димитров, реши, че подписката на опозицията е нередовна и в нарушение на устава.


Причината - от 34 клуба, които са се подписали за извънредното събрание, 12 са недействителни, а 10 не са членове на федерацията. Така реално само 12 членове на БФБокс искат смяна на властта. За свикване на извънредно събрание са необходими подписите на 1/3 от членовете.

"Това е трети опит на бившия изпълнителен директор Андрей Дойчев и няколко лица далеч от боксовите среди да свикат извънредно събрание с фалшиви подписи. Боксът е единственият спорт, който донесе злато от световно първенство през тази година и сега не е моментът да се сваля имиджът му", се казва в съобщение на федерацията.

Опозицията естествено не е на същото мнение и ще се обърне към съда, който трябва да реши дали в крайна сметка ще има общо събрание или не. Ако се стигне до извънредно събрание, за президент на федерацията ще бъде предложен изпълнителният директор на застрахователна компания "Aрмеец" Румен Георгиев. Редовното общо събрание на БФБокс е на 20 март 2010 г.
 

 

Източник: НовСпорт

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес