Зареждане

Протеин и бокс - шест простички правила за всички

Протеин и бокс - шест простички правила за всички
Публикувано на: Август 17, 2016 в 12:51 ч
 
Ако боксът е вашето признание, а и изобщо спортът като цяло, вероятно вече знаете, че усилените тренировки в залата са само част от вашата пълноценна подготовка. Те биха били до голяма степен безмислени, ако не се храните по правилния начин. Невъзможно е да постигнете ултимативните резултати, на които сте способни, ако не се храните по пълноценен начин.


Ето и шест правила, свързани с приема на белтъчини, които всеки един боксьор трябва да има предвид.

1. Повишете дневния си прием на протеин на 2-2.5 грама на килограм тегло


Определете дневните си цели спрямо приема на белтъчини според диапазона между настоящата ви телесна маса и тази, към която се стремите като цел.

2. Консумирайте между 20 и 30 грама протеин на всеки интервал между три и четири часа

Бъдете сигурни, че постигате дневната си цел относно приема на протеин, осигурявайки си идентични дози на точно разпределени интервали от време през деня. В повечето случаи говорим за дози от между 20 и 30 грама, които лесно могат да бъдат извлечени от храни като пиле, сьомга, риба тон, полуобезмаслено мляко, три големи яйца или една-две лъжички суроватъчен протеин.

3. Наблегнете на висококачествени протеини от животински произход

Имайки предвид, че те са богати на аминокиселини, направете белтъчините от животински и млечен произход приоритетни.

4. Не забравяйте да консумирате протеин и на закуска

Три големи яйца (бъркани, на очи, варени или на омлет) е простичък начин да постигнете желаната от вас доза протеин на закуска.

5. Не забравяйте да консумирате протеин и след тренировка

Осигурете си прием на белтъчини и след тренировка. Важен е й таймингът на самото хранене. За да ви е по-лесно, а и същевременно не по-малко качествено, една-две лъжички суроватъчен протеин след тренировка вършат чудесна работа.

6. Не забравяйте да консумирате протеин и преди ляганеОсигурете си достатъчно белтъчини преди лягане. Тук подходящият избор е казеиновият протеин, въпреки че храни като нискомаслено кисело мляко, извара или яйца също вършат добра работа.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес