Зареждане

Христомир Христов: Дали искаш да качваш килограми или да смъкваш - зависи от храната

Христомир Христов: Дали искаш да качваш килограми или да смъкваш - зависи от храната
Публикувано на: Декември 4, 2017 в 12:49 ч
Здравейте, аз съм Соня Янкова и като зрител на състезанието „OLYMPIA AMATEUR SAN MARINO 2017“, силно впечатлена от физиката и формата на най-титулуваният културист на България – заслужилият майстор на спорта Христомир Христов, реших да Ви запозная отблизо с него. Христомир ще ни разкрие подробности относно своята подготовка, режим и какво го е накарало да избере именно културизма.

Разкажи ни малко повече за твоята подготовка за състезанието в Сан Марино тази година?

Хранителният ми режим се състоеше основно от:
  • Закуска  - ябълка, яйца, овесени ядки.
  • Обяд - салата, месо (пилешко), кафяв ориз.
  • Късен  обяд - салата, месо ( пилешко ), кафяв  ориз.
  • Предтренировъчно хранене  - салата, месо (пилешко ).
  • Вечеря  - салата, месо  (пилешко).
Последните 5 седмици от въглехидратите оставих само овесените ядки и вдигнах  с малко приема на месото, на  всяко хранене.

Тренировъчният сплит  ми  беше  2:1; 2:1.
  1. Гърди, бицепс
  2. Бедра, прасец
  3. Почивка
  4. Гръб, трапец
  5. Рамо, трицепс
Кардио по 20 мин. сутрин на гладно и през ден след кардиото правех един път глутеус 2 упражнения, другия път коремна мускулатура 5 упражнения (в деня за крака и зареждащ ден не правех кардио, а зареждащ ден правех на всеки 6-ти ден).
 
 

Hristomir Hristov #[email protected] #Bulgaria #thebest #sanmarinopro2017 #olympia #olympiaamateur2017 #olympiaamateur #bodybuilding #competition

Публикация, споделена от Sonya Yan (@sonya_yan) на


 

Колко  важен е хранителният режим за един бодибилдър?

Мога да кажа, че е едно от най-важните неща. По принцип, когато разговарям на тази тема, винаги започвам от хранителният режим. Дали искаш да качваш килограми или да смъкваш зависи от храната.

Какви  хранителни добавки използваш в предсъстезателната си подготовка?

Витамини, Омега 3, Магнезий, Л-карнитин, Термогенен фет бърнър, Суроватъчен протеин (изолат), BCAA, Глутамин, Амино кисилини (комплексни).Кой  беше най трудният ти момент по време на състезанието?

Не съм имал трудни моменти, когато правиш нещо с удоволствие  не би трябвало да имаш трудни моменти, :) поне аз така разсъждавам.

След състезанието как възстановява Христомир? Любима „вредна храна“? :)

Хамбургери, десерти, сладолед.

Какво  дава и какво отнема бодибилдинга?
 
На мен лично мога да кажа, че само ми е дал, това което съм сега , като личност е благодарение на този спорт. Научил ме е да бъда дисциплиниран, упорит, търпелив, а тези качества ми помагат много в живота.

Какво  е твоето мнение за веган бодибилдинг и възможно ли е един веган да бъде конкурентен състезател?

Категорично НЕ!

Кога и къде беше първото ти състезание и как се запали по бодибилдинга?

Първото ми състезание беше в Пловдив юни месец 1996 год. категория до 65 кг. :). Запалих се по този спорт от филми със Стив Рийвс (Херкулес), Арнолд Шварценегер   (Конан, Терминатор, Командо и т.н.). Дали аз съм го избрал или той мен не знам :). Помня като бях дете, че  исках да стана, като тях. Гледал съм снимки на културисти по стрелбищата на Лий Хени, Шон Рей даже една снимка с него така ми се е запечатала в съзнанието черно-бяла в най-мускулестата поза (любимата му). Пробвал съм и други спортове, но този си ме грабна и не съжалявам.

Кое е най- важното и запомнящо се състезание, в което си участвал и с какво е било специално за теб?
 
Най-важното ми състезание е световното първенство  в  Москва    2004 год., където спечелих първата си световна титла и победих всичките си конкуренти, които ме бяха побеждавали в предишни международни състезания, а също така и първа световна титла за България.
 

 
Бодибилдингът е изключително скъпо удоволствие. В България финансирането на спортистите  е доста минимално, за  определени спортове почти никакво. Има ли хора, които стоят зад теб и ти помагат или изцяло финансираш сам участията си?

През 2003 година ми помагаше Юлиaн Карабиберов, собственик на JK fitness, преподавател в НСА и един от първите  вносители  на хранителни  добавки. Година след  това мой  близък  приятел  Момчил Милев, с който започнахме в далечната 1994 год. да тренираме, ми помагаше със съвети и обезпечаване на подготовките ми (2004, 2005, 2010). В тази ми помогна един мой  приятел, който също е вносител на хранителни добавки - Садък Халил. Сега е момента да им благодаря за подкрепата, която са ми дали през тези години! Искам да благодаря и на най-важните хора, които са винаги до мен през всички тези години - моето семейство!

Какви са плановете ти за 2018 г.?
 
Предстои ми операция на левия  трицепс (залавното сухожилие) и след като се възстановя мога да правя някакви планове. Ако всичко е наред мисля на есен да се завърна в още по-добра форма и да взема златото :).

Какво би посъветвал всички момчета и мъже, за които си идол в културизма?
 
Бих им казал, че ако искат да се занимават с този спорт трябва да се заредят с търпение, воля и дисциплина, защото нещата се случват бавно, но не са непостижими. Просто трябва да си поставят цели, но една по една и като я постигнат, да гонят следващата и така неусетно ще стигнат до крайната цел!
 
соня ян

Казвам се Соня Ян и моята цел е да вдъхновявам хората, да започнат своето духовно и физическо израстване. Дългогодишните ми занимания с лека атлетика, муай тай, фитнес, кросфит и здравословно хранене са допринесли много за моя живот, и изграждането на характера ми. През последните 10 години моите професионални знания в областта на физиологията, биохимията, здравословния начин на живот и физическата трансформация са помогнали на много хора да подобрят своя собствен живот. Личното удовлетворение и усмивките на моите последователи са критерият ми за успех. Вие заслужавате да се чувствате добре, да изглеждате добре и да обичате тялото си! Контакти: ул.“Черковна“ 86, гр.София, gsm: 0876100101, Instagram или Facebook.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес