Зареждане

Мениджърът на Хамзат Чимаев: Не успяха да го излекуват навреме

Мениджърът на Хамзат Чимаев: Не успяха да го излекуват навреме
Публикувано на: Юни 15, 2024 в 00:00 ч
Мениджърът на Хамзат Чимаев публикува изявление относно оттеглянето на чеченеца от битката му с Робърт Уитакър. "Borz" трябваше да оглави събитието UFC on ABC 6, което ще се проведе на 22-ри юни в Рияд, Саудитска Арабия. Дейна Уайт разкри, че Чимаев има тежко заболяване, което го принуждава да се оттегли. Гурам Кутателадзе сподели снимка на Чимаев от болницата. 

Мажди Шамас, мениджър на Чимаев, сега сподели изявление онлайн, в което обяснява тяхната страна на историята. Ето какво пише той:

"С голямо разочарование съобщавам, че Хамзат Чимаев (13-0) е принуден да се оттегли от планираната си битка срещу номер 3 в ранглистата Робърт Уитакър. Битката трябваше да се случи на 22 юни в Рияд. Упоритата болест, с която Хамзат се бори през по-голямата част от тренировъчния лагер, не можа да бъде излекувана навреме. Няколко пъти е влизал и излизал от болници. 

Въпреки че всички налични опции бяха внимателно обмислени, сега се стигна до момент, в който екипът взаимно се съгласи, че не е възможно да продължим по този начин. За съжаление е невъзможно да влезеш в клетката неподготвен срещу такъв страхотен противник като Робърт. Да бъдеш водещ на първото посещение на UFC в Саудитска Арабия беше голяма чест и нещо, което очаквахме с нетърпение. 

Въпреки че причината е далеч извън контрола на никого, поднасяме искрени извинения на UFC. Но всичко се случва с причина и Бог има свои собствени плановe. Целите остават същите. Сега Хамзат и екипът ще стигнат до дъното на причините за проблемите и той ще се върне още по-силен.", пише Шамас.

Оттеглянето на Чимаев даде възможност на Икрам Алискеров да се включи и да го замени в битката. Предстои да видим кога ще се завърне чеченеца. Той няма виза за САЩ и ще трябва да се бие в Европа или Абу Даби. През юли има събитие в Манчестър, но картата вече е ясна. През август има събитие в Абу Даби, но и там вече е ясна картата.

Остава септември в Париж или октомври в Абу Даби.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес