Зареждане

Прохазка: Перейра печели мачове с магии от бразилски шамани

Прохазка: Перейра печели мачове с магии от бразилски шамани
Публикувано на: Юни 26, 2024 в 07:56 ч
Иржи Прохазка иска от Алекс Перейра да остави магическите си камъни и шамански заклинания и да се срещне с него в октагона един на един.

През ноември 2023 г. "Poatan" отбеляза нокаут във втория рунд срещу Прохазка в "Медисън Скуеър Гардън", за да спечели шампионската титла в полутежка категория - втората му титла в рамките на една година. Седем месеца по-късно те ще се изправят в реванш само с 16-дневно предизвестие, когато ще застанат в светлината на прожекторите на главното събитие на UFC 303 на 29 юни.

И двамата бойци излизат след големи победи на UFC 300 през април. Прохазка отбеляза звезден нокаут срещу Александър Ракич c, докато Перейра закри шоуто с нокаут на бившия шампион Джамахал Хил. 

"Видях как работеше преди Джамахал и след боя срещу Джамахал", каза Прохазка. "Не искам да говоря глупости, но мисля, че той вярва много в помощта на духовните неща и това е нещо, без което мисля, че не може да се бие, защото иска да поддържа това в ясна линия.

Аз съм привърженик на спортното представяне, чистото представяне, мъж срещу мъж, но мисля, че той не знае как да се бие без помощта на духовното, защото е използвал тези неща всеки път, така че мисля, че в момента очаквам с нетърпение битката ни."


Помолен да разясни какво има предвид под "духовни неща", Прохазка сподели убеждението си, че "Poatan" използва шаманска магия, за да печели битките си.

"Всички знаят, че той работи с някои шамани, с някои шамани от родния си град и вярва в някаква духовна помощ от тях.

Аз също вярвам, но вярвам в най-доброто представяне, в човешкото представяне тук и сега, без никаква магия, и нека видим дали Алекс ще продължи да работи така, защото той работи, но аз вярвам в по-ясния начин и ще го направя и искам да побеждавам по този начин",


Звучи така, сякаш Иржи Прохазка обвинява Перейра в използването на нов вид допинг - божества, подобряващи представянето. Или може би "BJP" е играл прекалено много на Елден Ринг.

Иржи Прохазка не е чужд на необичайните методи на тренировки

Разбира се, Алекс Перейра не е единственият, който използва необичайни методи на тренировка между битките. Прохазка е известен с това, че се затваря в тъмна стая за дни наред, без нищо друго, освен малко вода и мислите си. 

"Беше страхотно, три дни и половина без храна, само ти, вода и тренировки, прекарване на време с най-добрите ти мисли и най-добрата ти мотивация, преминаване през страховете ти, това е всичко", каза Прохазка.

Прохазка е 4-1 под знамето на UFC, като единствената му загуба е срещу Перейра на UFC 295. Всичките му победи в октагона идват чрез нокаут във втория рунд, като единственото изключение е кандидатът му за бой на годината с Глоувър Тейшейра през юни 2022 г. 

"BJP" довърши бразилеца в петия рунд чрез RNC, за да спечели титлата в полутежка категория. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес