Зареждане

Биография на Chuck "The Iceman" Liddell

Биография на Chuck "The Iceman" Liddell
Публикувано на: Юни 25, 2008 в 14:02 ч
Снимка: pinterest.com

Chuck "The Iceman" Liddell е роден на 17-ти декември, 1969 г., в Santa Barbara, California. В момента той живее в San Luis Obisbo, California заедно със Scott Adams притежава San Luis Obispo (SLO) Kickboxing School.

 

Той се запалва по бойните изкуства още на 12 годишна възраст. Тогава той започва тренировки по Koei Kan Karate, като не спира в гимназията и колежа. Там той става капитан в отборите по американски футбол и борба. Chuck завършва университета в Cal Poly с бакалавърска степен по Бизнес счетоводство през 1995 г.

През 1993 Chuck вижда първото издание на UFC и от там се запалва по ММА. Според него в UFC се среща уникален микс от умения и талант. От тогава той си поставя за цел да участва в турнира.

 

След като завършва той участва в различни турнири по кикбокс. Започва тренировки при John Hackleman от The Pit. Не минава много време и Chuck печели титли в тежката категория на USMPA, WKA и две национални титли по кикбокс. Персоналният му рекорд тогава бил 20 победи и 2 загуби.

 

През 1998 г. Liddell вдига летвата за да влезе в UFC. Той решава да засили тренировките по карате и граплинг уменията си като тренира бразилско джу-джицу. Тренировките се провежда при John Lewis от J-Sect Brazilian Ju-Jitsu Academy. И до днес John Hackleman и John Lewis са негови треньори.

 

Liddell обикновено се започва да се подготвя за срещите си 8 седмици преди тях. Според него това е периода, в който силите му достигат връхна точка. През същото това време той изучава силните и слабите страни на опонента си.

 

Той тренира шест дни в седмицата. Неговият режим задължително включва следните елементи:

 

Страйкинг - Chuck е определено един от най-добрите страйкъри в UFC. Той раздава шеметни удари, ритници и колена. Дясната ръка на Ледения, както е неговия прякор, може да обяви край на срещата във всеки един момент.

 

Борба - той е добре запознат, че без тези тренировки не може да спечели близките битки и няма да има база за атака след това. Той тренира уменията си на зема три пъти седмично.

 

Събаряния - Liddell предпочита да се фокусира над захвати на краката, когато се затруднява да нокаутира опонента си. Той има лилав колан по джу-джицу. Два пъти в седмицата той тренира събаряния.

 

кардио - много често се случва добри бойци да са на ниво само в първите няколко минути и след това издишат. Това се дължи на факта, че изразходват много повече усилия, от колкото тяхната издръжливост им позволява.

Chuck поддържа тялото си в добра форма с различни кардио упражнения като тичане на далечно разстояние, спринтове, изкачване на хълмове, стълби или пясъчни дюни (тичайки). Освен това плува и пет пъти седмично.

По много показатели Chuck е типичен страйкър - притежава силен удар и е опасен в началото на двубоя, но вкарвайки толкова сила и концернтрация в началото търсейки бърз нокаут с времето на срещата се изморява. Повечето опоненти на Liddell се опитват да използват тази негова слабост, стоейки далеч от него в началото на мача като го оставят да се поизмори малко.

 

Силова тренировка - Chuck тренира по три пъти седмицата за сила като и трите дни вдига по една и съща програма.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес