Зареждане

Конър се прицели в Хабиб и 'фалшивите лъжливи плъхове' в Eagle MMA след терористичните атаки в Дагестан

Конър се прицели в Хабиб и 'фалшивите лъжливи плъхове' в Eagle MMA след терористичните атаки в Дагестан
Публикувано на: Юни 26, 2024 в 07:50 ч
Конър Макгрегър отново се прицели във вечния си враг Хабиб Нурмагомедов, след като се оказа, че бивш член на залата на бившия шампион в лека категория е бил част от бойната групировка, извършила ужасяващата терористична атака в Дагестан

В неделя се появиха съобщения за нападатели, насочили се към множество места за поклонение и полицейски пост в Дербент и Махачкала. По данни на CNN при нападението са били убити най-малко 15 полицаи и четирима цивилни, включително свещеник.


Според руската държавна информационна агенция ТАСС сред въоръжените лица, отговорни за насилието, са били роднини на регионален служител и бившият състезател по смесени бойни изкуства Гаджимурад Кагиров, който преди това е представлявал "Eagle MMA" на Нурмагомедов. 

В резултат на това всички зали по ММА в Дагестан ще бъдат разследвани за "религиозни екстремистки елементи" според информация на Джеймс Поррацо.

"ФСБ обяви чрез дагестанските медии, че ВСИЧКИ дагестански зали по ММА се разследват и ПРОВЕРЯВАТ за религиозни екстремистки елементи - особено "Eagles ММА", залата на Ислам Махачев и Хабиб Нурмагомедов, където е тренирал поне един терорист."

След нападенията и новината за участието на Кагиров Eagle MMA публикува изявление в Instagram, в което се казва:

"Мир вам. Всички станахме свидетели на вчерашния терористичен акт, който не остави никого безразличен. От името на школата искаме да кажем, че сме против всякаква агресия и подобни терористични актове. Ръководството и треньорският щаб обръщат голямо внимание на това да продължат делото на основателя на нашата школа, заслужилия треньор на Русия Абдулманап Магомедович Нурмагомедов, в обучението на нашата младеж. В нашата школа са израснали и са се възпитали много достойни и образовани спортисти, които представят страната ни и страната по света.

Нашата школа редовно се посещава от спортисти от цялата ни страна и от целия свят, те преминават през тренировъчна и подготвителна фаза за своите състезания и предстоящи битки. Бихме искали да  кажем, че участник във вчерашните събития току-що е завършил тренировъчен лагер за предстоящ професионален двубой и по молба на съотборник е бил допуснат да тренира в нашата школа."

Конър се нахвърля върху Хабиб и "фалшивите лъжливи плъхове" в Eagle MMA

След като направи първоначално собствено изявление, в което осъди терористичната атака в родния си град, Хабиб Нурмагомедов публикува последващо изявление, вероятно след като научи за ролята на Кагиров в клането.

"Нека Всевишният обезобрази лицето на това същество и всички негови последователи, които под лозунга за свобода на словото обиждат чувствата на повече от милиард и половина вярващи мюсюлмани", написа Нурмагомедов. "Нека Всевишният ги унижи в този и в следващия живот. Аллах е бърз в изчисленията и вие ще го видите.

Ние сме мюсюлмани. Обичаме нашия пророк Мохамед (мир и благословия от Аллах върху него) повече от нашите майки, бащи, деца, съпруги и всички други близки на сърцето ни хора. Повярвайте ми, тези провокации ще им се върнат, краят винаги е за богобоязливите."

Като се има предвид горещата история между Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов, не бива да е изненада, че ирландската мегазвезда се изказа по повод на цялото нежелано внимание, насочено към Хабиб и неговата зала. 

Освен поста, в който нарича Нурмагомедов и залата му "фалшиви лъжливи плъхове" и им казва да "почиват в урината", Макгрегър даде старт и на няколко нови хаштага, докато споделяше последното изявление на дагестанеца. 

"#Conorwasright #payyourtaxes #deadrats", написа Макгрегър във вече изтрит пост в X. 


В тях има намек за данъците се отнася до предишна новина, в която се твърдеше, че Нурмагомедов дължи на руската федерална данъчна служба огромната сума от 3,3 млн. долара. В резултат на това бяха замразени множество сметки, свързани с "Eagle".

"Това е типично поведение на плъх", заяви Макгрегър в предаването на живо Duelbits. "Бързащ плъх. Така че той има сметки за плащане. Две главни събития или нещо подобно има в UFC и дължи пари на руското правителство. Така че, той ще си плати парите, които дължи, вместо да ги изсмуква през други държави. В екстаз съм и се радвам, че това му идва отгоре.

Всички ще го приветстваме обратно в бойната игра, откъдето е избягал. Това е капан за плъхове. Капанът за плъхове е поставен. Развълнувани сме от това и да видим докъде ще стигне. Забелязахме, че един малък плъх търчи отзад. Виждаме го да се връща наоколо. Дебелия плъх го наричаме."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес