Зареждане

Специалните сили налазиха залата на Хабиб! Търсят терористи

Специалните сили налазиха залата на Хабиб! Търсят терористи
Публикувано на: Юни 29, 2024 в 00:00 ч
Специалните сили са обкръжили залата Абдулманап Нурмагомедов, кръстена на бащата на ММА боеца Хабиб Нурмагомедов.

Вижте още - Хабиб: Терористът е тренирал в нашата зала, но не е наш кадър 

Около две дузини въоръжени служители в камуфлаж и специално оборудване пазят на входа на залата в Махачкала, Дагестан. По предварителна информация там се провеждат оперативни действия по случай на тероризъм в Дагестан. Един от терористите, Гаджимурад Кагиров, тренираше в залата и беше член на бойния клуб Eagles FC, отбора на Нурмагомедов.

Вижте още - Боец от залата на Нурмагомедови е един от терористите в Дагестан

На 23-ти юни в Махачкала и Дербент няколко въоръжени лица нападнаха православни храмове, синагога и пост на КАТ. Убити са 19 души, от които 15 полицаи и четирима цивилни, включително православен свещеник. Разследващите съобщиха за ликвидирането на петима бойци. Един от тях беше 28-годишният Гаджимурад Кагиров, ММА боец.

Оказа се, че Кагиров тренирал в залата на Хабиб, който не отрече това. Нурмагомедов обаче се разграничи от Кагиров и каза, че той бил там за няколко месеца и не е техен кадър. Сега властите налазиха залата на Хабиб в Махачкала. Целта е да се установи дали сред спортистите има радикали или членове на така наречените спящи клетки.

Това нямаше как да не привлече вниманието на Конър Макгрегър. В социалните мрежи Макгрегър написа, че е бил прав. Преди битката си с Нурмагомедов Макгрегър говореше, че Хабиб бил терорист. Такъв бил и Али Абделазиз, който в миналото беше информатор на ФБР.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес