Зареждане

Хабиб: Терористът е тренирал в нашата зала, но не е наш кадър

Хабиб: Терористът е тренирал в нашата зала, но не е наш кадър
Публикувано на: Юни 25, 2024 в 02:00 ч
Бившият шампион на UFC, а сега член на Залата на славата, дагестанецът Хабиб Нурмагомедов говори за трагедията в Дагестан.

Вижте още - Боец от залата на Нурмагомедови е един от терористите в Дагестан

Припомняме, че на 23 юни въоръжени мъже нападнаха църква и синагога в Дербент, както и пост на КАТ в Махачкала. Има загинали и ранени. Оказа се, че един от терористите е ММА боецът Гаджимурад Кагиров. Интересното е, че Кагиров е представлявал Eagles MMA, отборът на Хабиб Нурмагомедов.

Руските медии пишат, че той е трениран от Aбдулманап Нурмагомедов, покойният баща на легендата на UFC Хабиб Нурмагомедов. Нямаше как Хабиб да не говори по темата. Той призна, че Гаджимурад е имал лагер при тях, но не е техен кадър:

„Хора бяха убити на пет минути от дома ми. И как може това да е нормално ? Там живеят децата ми,  майка ми, цялото семейство. Това е на 5 минути от нас. До сутринта поддържам връзка с хора. Там убиват хора и провеждат специални операции. Как трябва да реагирам на това ? Може ли това наистина да са хора ? Да, този Кагиров премина през един тренировъчен лагер в залата. 

Това се случи през 2021 година. Тогава премина от свободната борба към смесени бойни изкуства. Той имаше тренировъчен лагер в нашата зала. Мисля, че остана с нас няколко месеца. Той не е кадър на нашето училище. Това са пълни глупости и не е вярно.  Да, той тренира с нас известно време, но няма дори шест месеца.", каза Хабиб пред Ruptly.

Кагиров беше убит от властите в Дагестан. Руските медии информират, че 20 души са били убити при атаките.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес