Зареждане

Боец от залата на Нурмагомедови е един от терористите в Дагестан

Боец от залата на Нурмагомедови е един от терористите в Дагестан
Публикувано на: Юни 25, 2024 в 02:00 ч
ММА боецът Гаджимурад Кагиров беше убит при поредица от терористични нападения срещу църкви и синагоги в два града в Дагестан, предимно мюсюлманска република в Южна Русия. Нападателите са атакували полицейски постове и религиозни сгради, убивайки най-малко 15 полицаи. Все още не е ясен точният брой на цивилните жертви.

Вижте още - Хабиб: Терористът е тренирал в нашата зала, но не е наш кадър​​​

Кагиров, на 28 години, беше талантлив боец, който беше трениран от Aбдулманап Нурмагомедов, покойният баща на легендата на UFC Хабиб Нурмагомедов. Той натрупа професионален рекорд от 2-0 под банера на Eagle MMA, отборът на Хабиб. Тази зала беше финансирана от лишения от свобода Зиявудин Магомедов, който беше известен с подкрепата си за видни дагестански бойци.

Магомедов беше арестуван през 2018 г. по подозрение за присвояване на средства и признат за виновен през 2022 година. Школата по бойни спортове Eagles MMA преди това стана спорна, когато един от нейните служители беше арестуван задочно за опит за убийство на друг боец.

Това събитие хвърли сянка върху предполагаемата връзка между бойните изкуства и борбата с екстремизма. Самият Хабиб е повдигал въпроси в миналото, като се е свързвал с фигури, заподозрени във връзки с тероризма. Той също така се обяви против нощните клубове и концерти в Дагестан, което доведе до заплахи от някои фенове.

След неотдавнашното нападение Нурмагомедов изрази съболезнованията си и призова за бдителност.

"Моите съболезнования на всички близки и приятели на жертвите. Аллах да спаси всички ни от такива ситуации и да ни дари с мирно небе над главите ни.
Погрижете се за себе си и близките си. Нека всеки се огледа около себе си и около децата си, за да види какви хора има около тях. Възпитаването на душите е по-важно от възпитаването на тялото. Дагестан.", написа Хабиб в Инстаграм.

Убитият Кагиров е майстор на спорта по свободна борба. Не е ясно какво го е тласнало към такива действия. След атаката Дагестан обяви тридневен траур, а местните власти заявиха, че зад нападенията стоят чуждестранни сили.Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес