Зареждане

Упражняване на корема и торса

Упражняване на корема и торса
Публикувано на: Февруари 20, 2010 в 11:21 ч

Ако искате да засилите стабилността си в торса и коремните мускули, не е нужно да правите упражнения, само и единствено за тази зона, а най-лесния начин е да правите много силови тренировки с тежки, сложни движения с дъмбели, лост, чувал и т.н.

Приемете го така - торсът и коремните мускули стабилизират цялото тяло, нали? Точно те ви помагат да придържате/държите/местите тежките тежести. Няма да можете да местите тежко, ако нямате достатъчна сила в торса.

Дръжте тялото си стегнато, когато правите клекове с големи килограми, избутвайте тялото си на високо, когато изхвърляте тежък дъмбел. Ако нямате силен торс, това няма как да стане. Ако торса ви не е здрав, няма как да вдигате тежко.

Вярно е, че подобни упражнения на акцентират директно на торса, но те правят повече за него от колкото може да си представите.

упражнения торс коремни мускули


Ако "шестте плочки" са това, към което се стремите, тренировката на торса играе малка роля там.

Противно на това какво се говори, всеки има "шест плочки". Разликата е, че при някои те са покрити и не могат да се видят.

Също невярно е схващането, че многото тренировки на торса ще ви изкарат плочките. А това е резултат само на понижено ниво на мазнини. И това би станало най-лесно като спазвате добра диета и добра цялостна тренировъчна програма за да стопите мазнините.

Тази статия не е против тренировката на торса. Просто самите тренировки с акцент на тази група не са нещо кой знае какво и не спомага толкова колкото е рекламирано за плочки.

упражнения торс коремни мускули


Тренировките на торса не са толкова сложни и не трябва да се изкарват като такива. Ето няколко насоки за подобряване на силата в торса:

правете 2-3 тренировки за торса на седмица (може да ги добавите в края на обичайната си силова тренировка)

редувайте тренировки за торса с тежести и със собствено тегло

всяка тренировка за торса трябва да има 1-2 упражнения като коремни преси, римски стол, крънчове, обратни крънчове и др., както и ротационни движения като руско усукване, хвърляне на медицинска топка и др., както и статични движения, например стоене само в поза за лицева опора.

в дните с тренировки с тежести, правете серии от 6-8 повторения. В дните с тренировки без тежести правете серии от 12-15 повторения. Статичните упражнения трябва да се правят за време (увеличавайте времето с всяка тренировка).

с изключение на статичните упражнения, другите трябва да се правят заедно в серии. 3-4 серии, последвани от статичните упражнения, са добра тренировка за торса.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес