Зареждане

Тайните на бързото заспиване

Тайните на бързото заспиване
Публикувано на: Декември 30, 2020 в 20:10 ч
Малко са по-фрустриращите чувства от това да лежиш в леглото си нощем и да се опитваш да заспиш, но всъщност само да гледаш тавана. В своето ново видео, YouTube-ърът Mike Shake споделя опита си с различни методи за по-бързо заспиване вечерно време.

Предизвикателството му се разделя на два компонента - променяне на навиците през деня и специфичните техники, които прилага преди лягане Mike.

През деня Mike Shake тренира често, за да изморява организма си. Също избягва източници на кофеин поне 8 часа преди лягане. Прекарва време на слънчева светлина, за да регулира ритъма на сърцето и ограничава излагането на синя светлина от екрани - компютри, смартфони и т.н. до часове преди да трябва да заспи. Вечерно време си прави топла вана или взима душ и снижава температурата в спалнята си. Трикът с понижаването на температурата може да “измами” организма ти и да го накара да мисли, че е време за сън.


“Прилагането на тези практики не беше въобще трудно, с изключение на избягването на изкуствената светлина. Но имах едно наум и започнах да чета повече. Тези навици ми помагаха да се чувствам по-изморен и по-нуждаещ се от сън, когато е необходимо.”


Освен това, Mike експериментира с две техники за по-бързо заспиване.

Военният метод

Техниката се изразява в отпускане на всяка част на тялото. Поемаш дълбоко дъх и се фокусираш върху всички мускули по лицето си, в това число устата и езика. Стегни мускулите като стиснеш лицето си и ги отпусни за няколко секунди докато издишаш. Повтори упражнението с останалите части на тялото си.

Техниката 478

Mike също опитва и Техниката 478, която представлява упражнение с дишане - вдишване за 4 секунди, задържане за 7 и издишане за 8.

“Тази техника ме кара да се чувствам отпочинал всеки път, но по някаква причина не ми помага да заспя” - споделя Mike. “Лично продължавам да използвам военния метод, тъй като до момента се оказва най-ефективен.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес