Зареждане

Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа си скочиха на бой

Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа си скочиха на бой
Публикувано на: Юни 29, 2024 в 00:00 ч
Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа бяха въвлечени в разгорещена конфронтация по време на промоционалната презентация за битката им на 21 септември на стадион Уембли. Наложи се двамата да бъдат разделени от охрана, след като емоциите надделяха и Джошуа стана от мястото си. Дюбоа също се изправи и двамата трябваше да бъдат разтървани.

Бойците ще се изправят един срещу друг за титлата на Дюбоа на IBF в тежка категория. Това е първата световна титла, спечелена от Джошуа като професионалист, след като спря Чарлз Мартин през 2016 година. Титлата стана вакантна, тъй като Александър Усик се отказа от нея. 26-годишният Дюбоа обвини агресията си по време на конфронтацията с Джошуа на часовото забавяне.

Той трябваше да промени полета си, за да стигне навреме за пресконференцията в сряда следобед в Лондон. Джошуа, който на свой ред е на 34 години, е свикнал с напрежението в големите битки. AJ принципно е спокоен човек, но сега се поддаде на емоция. 

Според промоутъра на Джошуа Еди Хърн, двамата бойци е трябвало да бъдат разделени, а Джошуа дори го е заплашил със стол. Дюбоа отрича това и заявява, че проблемите с полета е причината за поведението му. Франк Уорън, промоутър на Дюбоа, видя полза във враждата между двамата боксьори.

Той описва спречкването като "оживено" и заявява, че е имало "истинска враждебност" и че Джошуа е гаден тип, който провокира Дюбоа. Уорън вярва, че натискът е основно върху Джошуа, тъй като Дюбоа беше аутсайдера в последните му две битки. Той дори се надява букмейкърите отново да определят Джошуа за фаворит, защото това мотивира Дюбоа.

Във всеки случай битката обещава да има експлозивна атмосфера. Ето видео от спречкването:



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес