Зареждане

Даниел Кормие за Хамзат Чимаев: Загуби част от аурата си

Даниел Кормие за Хамзат Чимаев: Загуби част от аурата си
Публикувано на: Юни 21, 2024 в 16:00 ч
Членът на Залата на славата на UFC Даниел Кормие говори за непобедения чеченски боец Хамзат Чимаев.

Кормие беше един от най-големите фенове на чеченеца през 2020 година. Тогава "Borz" записа 3 победи за 66 дни и записа рекорд за UFC. Тогава "DC" прогнозира, че Чимаев ще стане шампион в две различни категории в рамките на 2 години. Даниел сбърка с тази своя прогноза, но основната вина е на чеченеца.

Хамзат провали 5 главни битки в последните 4 години. Последен пример е битката му с Робърт Уитакър, която трябваше да се случи този уикенд. Чимаев се оттегли заради мистериозна болест, която все още не е разкрита. Кормие вярва, че Чимаев загуби част от ауртата си и трудно ще стане суперзвезда в UFC:

„Хамзат летеше ли твърде близо до слънцето ? Когато за първи път влезе в лигата, той се би два пъти за една седмица. Чимаев нокаутира Джералд Мершарт и изглеждаше невероятно. Хамзат беше толкова впечатляващ, че всички си мислеха само едно - този човек ще стане най-великият боец в историята. Но в последния му двубой го видяхме срещу Камару Усман. 

И тази победа беше значително постижение за Чимаев на този етап от кариерата му, въпреки факта, че Усман излезе с кратко предизвестие. Хамзат обаче загуби част от аурата си, която създаде, когато победи Ли Джинлианг в най-доминиращия стил и в същото време говореше с Дейна. Всичко това ме кара да мисля, че е изгорял, летейки много близо до слънцето. 

Ще бъде много, много трудно за него да постигне нивото на слава, което всички очаквахме да видим.“, каза Кормие, цитиран от MMAJunkie.

Ще успее ли Чимаев да стане суперзвезда в UFC ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес