Зареждане

Комисията прави повторна оценка на здравословното състояние на Майк Тайсън

Комисията прави повторна оценка на здравословното състояние на Майк Тайсън
Публикувано на: Септември 14, 2024 в 12:00 ч
Битката между легендарния боксьор Майк Тайсън и популярния ютубър Джейк Пол отново е застрашена.

Първоначалният двубой между Тайсън и Пол беше планиран за юли, но поради здравословните проблеми на признатата легенда беше отложен за 15 ноември. Без да знаем, това отлагане носи със себе си повече промени, отколкото може да се предположи.

Като се има предвид, че Железният Майк не е най-младият и през последните години има повече здравословни проблеми (включително наранявания и операции), участието му в професионалната игра създава значителна несигурност.

Още през пролетта Спортната комисия на Тексас даде на Тайсън професионален лиценз за борба, което беше изненада за мнозина. Но тъй като отново се появиха здравословни проблеми, валидността на този лиценз на практика изтече и сега трябва да се издаде нов.

 
Този път обаче ситуацията е различна. Според World Boxing News комисията в Тексас планира да изчака до последния възможен момент, преди да вземе решение относно допустимостта на Тайсън. Тази процедура е разбираема, защото всеки знае, че не е препоръчително да залагате със здравето по никакъв начин.

Ако Тексаската атлетическа комисия прецени, че Тайсън е негоден да се бие професионално, има две възможности на масата. Мачът може или да бъде изцяло отменен, което би било огромно разочарование за феновете и промоутърите (както и значителна финансова загуба), или мачът може да бъде понижен до показно.

В този случай двубоят ще се състои, но при много по-меки условия (няма да имаме съдии до ринга и двамата боксьори ще носят ръкавици от 20 унции).
Мачът между Тайсън и Пол е едно от най-очакваните спортни събития за тази година.

Но дали най-накрая ще се случи, ще стане ясно малко преди планираната дата. Феновете ще трябва да изчакат окончателното решение на комисията, която ще реши дали Тайсън ще може отново да се качи на ринга и да покаже легендарните си умения.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес