Зареждане

Какво се случи с устрема на Хамзат Чимаев ?

Какво се случи с устрема на Хамзат Чимаев ?
Публикувано на: Септември 17, 2024 в 16:00 ч
Хамзат Чимаев направи своя дебют в UFC през 2020 година и бързо се превърна във феномен. Неговите доминиращи изпълнения му помогнаха да спечели три битки само за 66 дни, допускайки само два удара в първите си четири битки.

Чимаев утвърждава името си като обещаващ талант с непобедим външен вид. Неговата комбинация от мощни борцови техники, прецизни удари и неговия неразрушим манталитет го направиха уникален боец в света на смесените бойни изкуства.

След зрелищния си старт обаче Чимаев се натъкна на проблеми извън октагона. Пандемията от COVID-19 накара битката му срещу Леон Едуардс да бъде отлагана няколко пъти.

Самият Чимаев претърпя сериозни усложнения от вируса, което доведе до физически упадък и дори до краткотрайно пенсиониране през 2021 година. Въпреки че по-късно се завърна, имиджът му на недосегаем бавно започна да се разпада.

С непобеден рекорд от 13-0, Хамзат Чимаев остава опасен опонент в ММА. Но след последните му няколко битки, в които той се сблъска с по-голяма съпротива от очакваното, се повдигат въпроси относно неговата издръжливост и способността му да доминира над опонентите си в късните рундове.

Следващият му тест на UFC 308 през октомври ще бъде битка срещу бившия шампион Робърт Уитакър. Това е опонент, който може да се окаже най-голямото предизвикателство в кариерата му. Чимаев беше боец, който говореше как е готов да се бие всяка седмица.

Именно този манталитет го превърна в любимец на Дейна Уайт. Хамзат беше беден преди да влезе в UFC и дори спеше в залата. Неговите битки в организацията му спечелиха солидни суми и гладът му за битки избледня.

Връзките му с Рамзан Кадиров му костваха визата за САЩ, а това допълнително усложнява кариерата му. Чимаев допусна много грешки в последните години, но победа над Уитакър ще върне интригата около бъдещето му в организацията.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес