Зареждане

Мераб Двалишвили надигра Шон О'Мали и спечели титлата

Мераб Двалишвили надигра Шон О'Мали и спечели титлата
Публикувано на: Септември 15, 2024 в 09:07 ч
Мераб Двалишвили е новият шампион в категория петел на UFC.

Грузинската звезда се изправи срещу Шон О'Мали в главната битка на събитието UFC 306, което се проведе в 'Сферата' в Лас Вегас. Двалишвили се представи силно и надигра О'Мали благодарение на своята борба и граплинг.

Шон не знаеше как да се справи с играта на своя съперник и не го застраши с нищо. Битката им приличаше на подглавната между Алекса Граси и Валентина Шевченко. Мераб успяваше да събори О'Мали и да го доминира в клинча. Така след 5 рунда по 5 минути съдиите отсъдиха в полза на Двалишвили и той спечели титлата - (49–46, 48–47, 48–47).

Началото на битката беше доста странно. Двалишвили се опитваше да разсее О'Мали с някакви жестове, а това не се хареса на Хърб Дийн, който се намеси и спря битката. Дийн предупреди Мераб, но така и не се разбра каква точно беше причината. Срещата се поднови и след кратка размяна Мераб взе превес. Той скъси дистанцията и събори О'Мали, след което му вкарваше удари с коляно в бедрото.

Двалишвили пак събори О'Мали контролира го в клинча и прилага гилотина, но не успява да откаже американеца. В края на рунда двамата се изправиха и времето изтече. Във втория рунд доминацията на Мераб продължи. Той записа ново събаряне и контролираше Шон, който опита триъгълник, но след това си пъхна ръката в ръкавицата на грузинеца. Дийн спря битката и предупреди Шон да не нарушава правилата.

Мераб вече има над 3 минути контрол и в края на рунда приложи гилотина. В последните секунди Мераб остави О'Мали и тръгна към своя ъгъл, а Шон се възползва от това и опита да го атакува в гръб, защото времето все още не беше изтекло. Хърб предупреди Двалишвили да не прави така и да се защитава до звука на сирената. 

В третия рунд нямаше много екшън. Мераб натискаше и двамата се финтираха. Клинч, в който Мераб приложи гилотина, след което вкара серия от колене в бедрото на Шон. В края на рунда О'Мали вкара тежък ляв и коляно в главата на Двалишвили. Мераб има повече удари във всеки от рундовете до момента. Той вероятно води с 3:0 след края на първите 3 рунда. 

В четвъртия рунд Мераб натиска здраво и записа 4-то успешно събаряне от 10 опита до момента. Двалишвили доминира и вкарва лакти на О'Мали. Шон опитва да се изправи, но не успява. Малко по-късно той става, но Мераб се е вкопчил в него и вкарва колене в бедрото му. Контрол в клинча от Мераб, след което двамата падат на земята. Мераб държи О'Мали до мрежата и прилага гилотина. Над 60 удара за Мераб и само 6 за О'Мали в рунда. Вероятно резултата е 4:0 в полза на Двалишвили след 4-те рунда.

В петия рунд Мераб събори Шон и се вкопчи в него, след което вкарва нова порция от колене в бедрата му. Шон не знае как да отговори, но не се предава и двамата се разделят. Шон вкарва тежък ляв, след което и хай кик, но Мераб блокира. О'Мали натиска с фронт кикове и изглежда един от тях наранява грузинеца. О'Мали пресира, а Мераб гледа към часовника.

В последните секунди Мераб събори О'Мали и му вкара няколко ритника, след което сирената прозвуча. Съдиите отсъдиха в полза на Мераб, а решението им не отговори на показаното, защото то трябваше да е по-доминантно за грузинеца - (49–46, 48–47, 48–47). Това е 11-та поредна победа за Двалишвили, който ще брани титлата си срещу Умар Нурмагомедов в следващата си битка.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес