Зареждане

Greg Jackson тренира най-добрите, да побеждават най-добрите

Greg Jackson тренира най-добрите, да побеждават най-добрите
Публикувано на: Януари 15, 2014 в 10:04 ч
Снимка: Wikipedia
Може да се каже, че ММА двубоите биват спечелени или загубени още преди бойците да влязат в клетката. Победата се кове по време на тренировките за двубоя и никой не е по-добър ковач от Greg Jackson.

Треньорът е от изключителна важност в ММА, затова е важно в ъгъла ти да има доста опитен такъв.

Нека ви представим Greg Jackson, който е треньор на 10 ММА шампиона. Неговата зала има най-голям процент на победи (81% според Sherdog.com) в ММА.

През 2009-та класацията за най-големи постижения в ММА отлъчи Jackson като най-добър треньор, а залата му, в която негов съдружник е Mike Winklejohn също получи награда.
 
 
В тренировките му се включват елементи от борба, жиу-житцу, бокс, кикбокс, силова тренировка с тежести и кардио натоварване за издръжливост.

Не е важно колко много тренираш, според Greg Jackson, а колко качествена е всяка от тренировките ти.

Борбата и бокса са от изключителна важност за двубоите, но силата също е много важна.
 
"Наложително е да се фокусирате върху експлозивната сила," казва Jackson. "Олимпийското вдигане е феноменално. И не е нужно да слагате много килограми.

Първо се фокусирайте върху техниката, а след това върху експлозивността. Голяма част от двубоите зависи и от изометричното натоварване.

Когато трябва да направите събаряне, трябва да сте експлозивни. Натоварвайте се изометрично, а след това тренирайте и експлозивността си. Научете тялото си да свиква с това, преди да започнете спарингите."

Ето една тренировъчна схема, предложена от Jackson.

Понеделник
сутрин: ММА спаринг, отработване на някои движения и тренирането им с партньор
вечер: сила и кондиция - тренировки тежести, спринтове, работа с въже

Вторник
сутрин: кикбокс, техника
вечер: жиу-житцу, работа на земя и веднага след това кардио тренировка

Сряда
сутрин: борба
вечер: работа на лапи, тренировка на силовата издръжливост

Четвъртък
сутрин: кикбокс
вечер: жиу-житцу

Петък
сутрин: ММА
вечер: силова тренировка

Събота
една тежка тренировка на лапи до отказ
 

Храненето

 
Когато тренирате по два пъти на ден, шест дни в седмицата, не бива да оставяте резервоара си празен. Ако трябва да сваляте килограми, диетата ви трябва да бъде доста стриктна, също както треньорът ви.

Greg Jackson е сред най-добрите треньори, не само защото те учи добре да нанасяш удари.

Неговият подход е цялостен и включва храненето. Философията му е: яж за да се представяш добре.
 
"Трябва да се храните с правилната храна, за да се представите добре."

Jackson споделя, че е последовател на типично бодибилдърското хранене: 6 малки, изчистени хранения на ден. Но за разлика от други треньори, той не отрича въглехидратите, а залага на стабилно количество здравословни храни, които да ви помогнат да преминете през тежките тренировки.
 
"Няма да станете по-добър и по-силен, ако ядете по един или два пъти на ден, дори и храната да е хубава... ще се изморите бързо. На всеки 2 часа трябва да приемате по нещо малко, за да поддържате метаболизма си, което пък ви помага да горите мазнини, но и държи енергийните ви нива високи."
 

Хранителни добавки

 
Атлетите не притискат само опонентите си, но и собствените си тела, натоварвайки ги със спаринги, кардио и силови упражнения. Трябва да научите тялото да се справя с неща, с които не му се е налагало да се справя с преди. Това е растежът; това е подобрението; това е спорта.

Състезателите по смесени бойни изкуства (ММА) са един от най-добре подготвените атлети в света, тъй като натоварванията им са най-разнообразни. За правилното възстановяване на бойците си, Jackson залага на няколко добавки.

Първата е Re-Con на Muscle Pharm - една от най-добрите хранителни добавки за възстановяване след тренировка. След сутрешната тренировка, бойците му имат почивка, но следобед отново са в залата.

Затова Jackson им дава хранителна добавка за по-бързо възстановяване, за да е сигурен, че вечерната тренировка няма да е загуба на време.
 
"Буквално мога да пречупя всеки на тренировка за 20 минути. При нас след тренировка с тежести, лапи или каквото и да е друго, бойците са свършени... Ако не вземат Re-Con, следващата тренировка за деня може да им бъде най-лошия спомен в живота."

Jackson не одобрява постоянното взимане на предтренировъчни стимуланти, като Assault. Ако взимате такива прекалено дълго време, тялото ви ще свикне с тях и те ще загубят ефективността си. Затова според него трябва много внимателно да се подберат моментите, в които те са нужни.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес