Най-големият сайт за бойни спортове

       

3 техники за повече сила на момента

3 техники за повече сила на момента
Публикувано на: Юли 9, 2014 в 22:31 ч
Снимка: pixabay.com
В живота ни учат да живеем по правила - да си плащаме сметките всеки месец, да спазваме ограничението за скоростта по пътищата и т.н. Но в залата с щангите малко мамене може да помогне за увеличаване на резултатите. Малката промяна в начина, по който изпълнявате дадени упражнения, може да увеличи силата ви и да ви помогне да направите повече повторения и по-бързо да постигнете целите си.

При следващата си силова тренировка пробвайте тези три техники и ще бъдете изненадани как можете да увеличите бройката повторения.
 
 

Сменете стойката

 
Ако краката ви започнат да се огъват по време на последните повторения от клековете, пробвайте да заемете по-разкрачена позиция. По този начин скъсявате дистанцията между глутеусите и пода, като намалявате и разстоянието, за което трябва да клекнете - няма да ви се налага да минавате толкова голямо разстояние с тежестта, докато бедрата ви станат успоредни на пода.
 

Движите се по-малко, но отново се натоварвате и правите сила. По-широкия разкрач мобилизира повече мускули в бедрата и глутеусите. Колкото по-силни са те, толкова повече клекове можете да правите.

 

Размърдайте лактите

 
Мислите си, че не можете да направите още едно повторение на лежанката? Увеличете разстоянието между лактите. Вместо да са на 45 градуса спрямо тялото, както обичайното, дръжте ги на 50 до 60 градуса. При тази промяна активирате повече гръдни мускули. Лактите са все така близко до вас и ставите не се натоварват толкова, но вкарвате повече двигателни единици, които могат да преодолеят тежестта.

Хранителни добавки за повече сила

 • FA Nutrition - Xtreme 3R / 500 gr.FA Nutrition - Xtreme 3R / 500 gr.
  58лв.

  FA Nutrition - Xtreme 3R / 500 gr.

  Производител: FA Nutrition
  Добавка: Xtreme 3R
  Категория: Сила и възстановяване 
  Разфасовка: 500 грама
  Дози в опаковка: 25 дози
 • Pure Nutrition - Iso Max / 400gr.Pure Nutrition - Iso Max / 400gr.
  17лв.

  Pure Nutrition - Iso Max / 400gr.

  Производител: Pure Nutrition
  Добавка: Iso Max
  Категория: Сила и възстановяване
  Разфасовка: 400 грама
  Дози в опаковка: 20 дози
 • Pure Nutrition - CGT Blast / 660 gr.Pure Nutrition - CGT Blast / 660 gr.
  42лв.

  Pure Nutrition - CGT Blast / 660 gr.

  Производител: Pure Nutrition
  Добавка: CGT Blast
  Категория: Креатинови продукти , Сила и възстановя ване
  Вид добавка: Креатин Монохидрат
  Разфасовка: 660 грама
  Дози в опаковка: 30 дози
 • 4+ Nutrition POST+ 600 гр.​4+ Nutrition POST+ 600 гр.​
  93,75лв.

  4+ Nutrition POST+ 600 гр.​

  POST+ 600 гр.

  Формулиран за употреба във фазата, непосредствено след тренировка, когато се нуждаем от микро и макро нутриенти, за да подпомогнем възстановяването.

  Post+ е хранителна добавка, спадаща към, така наречените следтренировъчни формули. Тя е създадена специално с идеята да отговори на повишените нужди на тялото от микро и макро нутриенти. Формулата залага на хидролизиран суроватъчен протеин, креатин, глутамин и аминокиселините с разклонена верига Левцин, Валин и Изолевцин в съотношение 2:1:1.

  Post+ е добавка, проектирана и създадена с идеята да се използва във фазата, непосредствено след тренировка, когато метаболизмът има огромна нужда от микро и макро нутриенти, за да задейства възстановяването на мускулите както по отношение на тяхната гъвкавост, така и от гледна точка на енергията. На много атлети е известно метаболитното състояние, активирано при тренировките, наречено "анаболен прозорец". Това е специфичен момент, настъпващ в края на тренировките, когато мускулите се нуждаят от специални хранителни вещества, за да се възстановят и повишат своя обем.

  4+ Nutrition предлага специална формула, която да се използва по време на анаболния прозорец, залагаща на хидролизиран суроватъчен протеин, който се усвоява бързо и освобождава мигновено необходимите аминокиселини. Останалите съставки – глутамин, креатин и BCAA aминокиселини са познати със своя висок катаболен характер.

  С добавянето на креатин монохидрат, тази следтренировъчна формула става съвършена, тъй като с неговия прием се възстановяват запасите в мускулите, повишава се обемът на клетките и нивата на хормона IGF-1, който стимулира растежа. Начин на употреба: Добавете 3 мерителни лъжици от добавката (30 г) в 300 мл вода, сок или друга напитка по избор. Приемайте непосредствено след тренировка.

  Състав: Хидролизиран суроватъчен протеин (мляко), съдържащ емулгатор: соев лецитин, креатин монохидрат, L-глутамин пептид (пшеница), L-левцин, подкислител: лимонена киселина; L-изолевцин, L-валин, аромати, витамин С (L-аскорбинова киселина), подсладител: сукралоза; анти-слепващи агент: силициев диоксид.


 

Заложете на тънкото

 
За да активирате повече мускули в горната част на тялото по време на упражнения, използвайте по-тънки дръжки. Университетът в Сан Франциско е провел изследване, в което е доказано, че по време на тренировка на лежанка с по-тънък лост се активират повече мускули покрай китките и предмишниците, от колкото при тренировка с нормален лост. Освен това по-тънкия лост не променя захвата ви.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Сила за MMA с един 20 килограмов диск

Сила за MMA с един 20 килограмов диск
Разберете как боецът Aljamain "The Funk Master" Sterling допълва спаринг тренировките си със силова тренировка с диск.
Статии » април 11, 2012 (2)
цялата статия

Power-Up: Повече сила по веднъж в седмицата

Power-Up: Повече сила по веднъж в седмицата
Ако сте типичен мъж, имате една черта, която идва заедно с У хромозома. Коя е тя? Желанието за повече.
Статии » февруари 10, 2013 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook