Зареждане

Джудо номад: французин обикаля целия свят, преподавайки джудо

Публикувано на: Май 29, 2022 в 19:01 ч
Французинът Джулиен Брюлард е на необичайно пътешествие - черният колан по джудо от Париж има намерение да обиколи всички 197 държави по света, преподавайки безплатно джудо.

Идеята на младия Брюлард е да покаже, че раздавайки знанията си щедро и безвъзмездно, той получава същото насреща. Той не използва самолети и пътува само по земя или вода. Във всяка страна не остава за повече от няколко дни, както и не ползва хотели, а винаги е настаняван от хора, с които тренира.

Самият той споделя, че е възхитен от щедростта на хората по света и че това е един от най-ценните му уроци до момента в неговото приключение.

"Това е нещо уникално. Когато пътуваш като турист, обикновено виждаш предимно туристически неща. Но понеже не се настанявам в хотели, а живея директно при хората - така откривам толкова много повече неща. А насладата от това е уникална. Възхитително е колко дружелюбни и гостоприемни са хората."
Джулиен споделя, че използва и мобилното приложение Fight Scout, за да бъде информиран за добри атлети и събития в дадена локация, когато пътува по света.

Във видеото горе той споделя повече за това защо е тръгнал на това дълго пътешествие, колко време ще продължи, както и най-ценния съвет към други като него, които искат да тръгнат по подобен начин по света.

Джулиен споделя всяка седмица своите преживявания в канала си в YouTube.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес