Зареждане

Най-впечатляващите джудо хвърляния в ММА

Най-впечатляващите джудо хвърляния в ММА
Публикувано на: Май 23, 2018 в 18:30 ч
Джудо, като граплинг стил, не се среща толкова често в ММА, колкото бразилското джиуджицу или борбата, но със сигурност може да бъде също толкова ефективно, ако се приложи от правилния човек.

Със следното видео ще ви представим най-впечатляващите джудо хвърляния в ММА, като също ще се запознаем и с официалните им имена - както на английски, така и на японски, така че не е само за едното зрелище, ами и ще научим нещо.

Както вече споменахме, въпреки че не се среща често в смесените бойни изкуства, джудото е един от най-ефективните граплинг стилове - все пак се използва също за самозащите и улични боеве.

Това е защото в джудото се практикуват едновременно хвърляния от стойка - Naga-waza, както и граплинг техники - Katame-Waza. Това го прави по-приложимо на улицата, като дава и по-голямо богатство откъм техники на практикуващия го.

Захватите също са по-приложими на улицата, тъй като повечето хора в тези битки носят дрехи.Това обаче се оказва и проблемът при прилагането му в ММА, тъй като повечето захвати и техники трябва да бъдат адаптирани специално за този спорт. Например, вместо да хванете гито на своя противник, много често ще се налага да правите различни захвати около ръцете му.Все пак има доста сериозни джудисти, които са адаптирали стила си за ММА състезанията.

Karo Parisyan имаше изключителни умения и успяваше да изпълни впечатляващи хвърляния в своята кариера в UFC, по време на срещата си с Diego Sanchez.

Fedor Emelianenko е друг пример - а с неговите изпълнения сме добре запознати. Особено в срещата му с Frank Mir, когато успя да размята опонента си по главозамайващ начин.

Ronda Rousey също беше непобеждавана, благодарение на своето джудо. Едва когато спря да залага толкова на него и обърна внимание на ударите, тя започна да губи... и то лошо.

Вижте сами компилацията от най-изумителните джудо подмятания правени в ММА състезания.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес