Зареждане

Дана Уайт е отворен за двубой между Канело Алварес и Конър Макгрегър

Дана Уайт е отворен за двубой между Канело Алварес и Конър Макгрегър
Публикувано на: Септември 12, 2024 в 16:03 ч
Президентът и главен изпълнителен директор на UFC Дана Уайт не е чужд на големия бизнес в бокса. 

През 2017 г. Уайт беше инициатор и съпромоутър на хитовия кросоувър сблъсък между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър. Събитието генерира 4,3 млн. купувания на pay-per-view в САЩ и повече от 600 млн. долара общи приходи.

Мейуедър победи Макгрегър в 10-ия рунд, което се оказа последният двубой в кариерата му в Залата на славата. Междувременно Макгрегър оттогава се е бил само четири пъти в ММА, като е загубил три пъти. 

Макгрегър отдавна твърди, че боксовата му кариера може да е на дневен ред, като е готовил за битки срещу Мани Пакиао и дори за световна титла. 

И докато Саул "Канело" Алварес се подготвя да се бие с Едгар Берланга в събота в T-Mobile Arena в Лас Вегас, същата вечер, когато в "Сферата" ще се проведе UFC 306, 36-годишният Макгрегър продължава да отправя закани към мексиканската звезда. 

"Канело е царевична люспа. Той има около 300 000 платени гледания", написа наскоро Макгрегър в социалните мрежи. "Той не генерира нищо близо до това, което се стреми да му бъде платено. UFC Noche ще ги изяде. Шейх Турки беше прав да се движи напред. Канело не продава.

Докато Алварес напъва мускули, търсейки деветцифрени заплати за големи битки, мексиканската звезда заяви, след като чу забележките на Макгрегър, че боксов мач срещу ирландеца би бил "лесни пари." 


Когато Уайт беше попитан дали би могло да се осъществи двубой между Макгрегър и Алварес, ако цената е подходяща, изпълнителният директор не се ангажира с точен отговор. 

Той направи дълга пауза, за да помисли върху идеята и каза: "Нека си го отбележим това и ще помислим" с широка усмивка. 

Макгрегър все още има недовършени дела с UFC и трябва да завърши договора си. Той трябваше да се бие на 29 юни срещу Майкъл Чандлър, но счупен пръст на крака го принуди да се откаже от UFC 303.

"Бях скептично настроен от самото начало, когато казах, че Конър ще се бие през 2024 г. - каза Уайт. " Мисля, че Конър ще се бие в началото на 2025 г."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес